"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2024-06-12 Uppdaterad: 2024-07-03, 10:17

Sommarens aktiviteter på Curiosum

NYHET Mellan den 24 juni och 18 augusti erbjuder Curiosum, science centret vid Konstnärligt campus, massor med roliga och lärorika aktiviteter för både stora och små! Besökarna kan experimentera, bygga och programmera robotar, utmana sin kreativitet i den nya LEGO-verkstaden och uppleva filmäventyr utöver det vanliga i den omslutande domteatern.

Text: Eva Lönn

Nytt för i år på Curiosum är bland annat att det blir fler kemi- och tekniklabbar som avlöser varandra, för att återkommande besökare ska få nya spännande utmaningar. Den som vill bli kemist eller tekniknörd för en dag kan till exempel göra bubblande badbomber eller supersåpbubblor, och programmera robotar eller bli besättning på Apollo 13 i det spännande rymningsspelet Space Escape.

RobotRöra på Curiosum

RobotRöra och LEGO-verkstad

I sommar tar robotarna över i Makerspace som har öppet tre dagar i veckan. I labben RobotRöra får deltagarna designa och bygga egna robotkompisar att ta med sig hem. Aktiviteten riktar sig till alla över 7 år och har utvecklats av Curiosum-guiden Mika Sinclair, inom ramen för hennes Masterexamen i interaktionsdesign.

– Mitt syfte med RobotRöra är att dela med mig av hur kul det är att lära sig något nytt. Jag vill att alla som är med ska skratta, tänka och sen kanske lära sig något - men det viktigaste är att man får uppleva hur roliga robotar kan vara, säger Mika som också leder labben i sommar.

Curiosums nya LEGO-verkstad är perfekt för familjer som vill utforska kreativitet och teknik tillsammans. Med två stora byggbord och en vägg för vertikala konstruktioner erbjuder verkstaden en rolig och engagerande miljö för att bygga med tekniklego.

Domteatern är laddad med filmer och frysen med glass

I domteatern med den omslutande filmduken, kan besökarna varje dag uppleva två filmäventyr utöver det vanliga! Sammanlagt visas 12 olika filmer under sommaren.

– Det är en härlig upplevelse att se film i 360 grader. Närvaron är stor och det kittlar rejält i magen när man flyger runt i rymden eller andra vetenskapliga världar, säger Madelen Bodin, föreståndare på Curiosum.

För alla fika- eller glassugna är kafé Nyfiket öppet och för den som vill fortsätta utforskandet hemma så är butiken fylld med spännande böcker, experiment, och andra kluriga utmaningar.

Curiosum har öppet alla dagar 10–17!

Läs mer på Curiosums webb