"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2011-05-25

Spare Time

NYHET Utställningen Spare Time som visas på Bildmuseet i sommar undersöker fritidens och fritidsaktiviteternas betydelse i människors tillvaro. Spare Time är en av tre utställningar som öppnar i Bildmuseet på nationaldagen, måndagen 6 juni kl 14.

Bildmuseet 6 juni – 4 september 2011

Pressvisning: onsdag 1 juni kl 10
Vernissage: måndag 6 juni kl 14

Vad är det som gör att vi upplever välbefinnande och tillfredsställelse på vår fritid? Hur gör vi för att koppla av från arbete och vardagsansvar? De svenska och internationella konstnärer som medverkar i utställningen är Gerd Aurell, Brice Bourdet, Christian Jankowski, Anna Lidberg, Roland Persson, Åsa Sonjasdotter, SpY och Helena Wikström.

Utställningen innehåller fotografi, video, skulptur och installation som på olika sätt väcker tankar kring vår relation till fritiden. Under sommaren kommer utställningens besökare bland annat kunna rocka rockring till kinesisk popmusik, se hur en potatisodling spirar och växer samt klättra in i ett fågeltorn för att ta del av umeåbors tankar om friluftsliv.

Till utställningen hör en generös och bildrik katalog med texter av museichef Katarina Pierre och intendenterna Sofia Johansson och Brita Täljedal.

Spare Time är en del av ett internationellt projekt och utställningar på samma tema visas under året i Lettland, Bulgarien och Tjeckien. Projektet genomförs med ekonomiskt stöd från Europeiska kommissionen.

Kontaktinformation

Sofia Johansson, intendent Bildmuseet
sofia.johansson@bildmuseet.umu.se
090 – 786 93 53

Redaktör: Helena Vejbrink