Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 april 2021)

Publicerad: 26 maj, 2015

SR: 200 år sedan slaget vid Waterloo

NYHET Historieprofessor Martin Hårdstedt gästar Morgonpasset i P3 för att tala om historien kring Napoleon Bonaparte och slaget vid Waterloo 1815.

Den 18 juni i år är det exakt 200 år sedan det välkända slaget vid Waterloo i Belgien där Frankrikes kejsare Napoleon Bonapartes armé besegrades av en Brittisk- Preussisk armé.

Martin Hårdstedt är professor i historia vid institutionen för idé- och samhällsstudier vid Umeå universitet. Han gästar radioprogrammet Morgonpasset i P3 där han talar om Napoleon Bonaparte och slaget vid Waterloo. Hårdstedt menar att även om slaget vid Waterloo blivit det mest kända så går det att ifrågasätta om det verkligen var där som Napoleonkrigen avgjordes.

Lyssna på Morgonpasset i P3 som sändes 25 maj

Redaktör: Sandra Olsson