"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2012-04-16

Student på manusutbildningen vid Umeå universitet får stipendium från Anders Sandrews stiftelse

NYHET Malin Cramer tilldelades 27 mars 35 000 kronor från Anders Sandrews stiftelse inom kategorin film, tv-manus. – Jag är jätteglad. Pengarna ska användas till uppehälle så att jag kan förlänga min praktik på Göta Film.

Under högtidliga former delades de cirka 70 stipendierna ut på Nalen i Stockholm.

Malin Cramer, 27år, kommer från Jönköping och går andra året på manusutbildningen för film, tv och nya medier men har skrivit och jobbat med film längre än så. Innan hon började på utbildningen hade hon ett eget produktionsbolag och gjorde en del kortfilm och pilotfilm. – Jag skrev mycket vid sidan om företaget. Det som är så fantastiskt med utbildningen är jag nu kan koncentrera mig på skrivandet på heltid utan att behöva fundera på hur jag ska få in pengar till hyran. Jag kan testa att skriva sådant jag aldrig skulle vågat tidigare. Under utbildningen vågar jag ta risker och det behövs för att utvecklas.

Malin ska ut på en fyra veckor lång praktik med start 21 maj. Eftersom att hon vill förlänga praktiken över sommarlovet kom stipendiet väl till pass. – Jag kommer att lägga pengarna på att försörja mitt uppehälle under praktiken på Göta Film i Göteborg. Under praktiken kommer jag att få läsa synopsis, manus och jobba med projekt som är under utveckling. Det ska bli väldigt spännande och det betyder mycket för mig att få möjlighet att vara där längre.

Anders Sandrew byggde under hans aktiva tid upp biografkedjan Sandrews och som en följd av framgångarna en stor förmögenhet. Trots detta kände han sig otillfredsställd på ålderns höst. Han ansåg sig ha försummat möjligheten att bilda familj, njuta av livet och skaffa sig en bredare utbildning. Anders Sandrew var också en person som hade stark tilltro till ungdomen och ville därför hjälpa ungdomar som visade framåtanda och ambition. Anders Sandrews stiftelse bildades 1958 med syfte att bland annat stödja unga studerande vid de konstnärliga utbildningarna.

Kontaktuppgifter till stipendiat Malin Cramertel. +46 73 424 84 54
malin_cramer@hotmail.com

Läs mer om Anders Sandrews stiftelseLäs mer om manusutbildningen för film, tv och nya medier

Redaktör: Therese Högberg