Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 02 mar, 2016

Studenternas reklamtävling igång

NYHET Nu är tävlingen i Norrlands största reklamtävling Nalta Kreativ igång. Sju lag tävlar och årets organisation är Hjältarnas Hus.

De tävlande är kommunikationsstudenter från bland annat Umeå universitet och under 48 timmar ska de skapa en kampanj för en ideell organisation. Detta är första gången som tävlingen hålls och initiativtagare är den före detta medie- och kommunikationsstudenten Åse Thelander. 

Den studentdrivna kommunikationsbyrån Komet kommunikation och Mats Reinhold är också en del av projektgruppen. Eventet började med en branschdag under onsdagen och en viktig del i projektet är att skapa en mötesplats mellan studenter och framtida arbetsgivare. En perfekt chans för studenterna att visa upp vad de kan. 

Nalta Kreativ håller till på Sliperiet i Umeå och pågår till på fredag den 4 mars. Tävlingen avslutas med en stor vernissage för allmänheten klockan 13.15 på fredag och därefter följer pichtfest och prisutdelning. 

Juryordförande är Maja Siösteen, projektledare för den rikstäckande tävlingen Guldägget. 

Hjältarnas hus blir ett boende för sjuka barn och deras familjer, en trygg plats under sjukhusvistelsen. Huset kommer att byggas i anslutning till Norrlands universitetssjukhus och byggstart är 2016/2017. 

Läs mer om tävlingen här!

Redaktör: Elin Leyonberg