Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

Publicerad: 30 maj, 2017

SVT Västerbotten: Statsvetaren: ”Ett högt pris de spelar”

NYHET Statsvetaren Magnus Blomgren, vid Umeå universitet, är förvånad över Socialdemokraternas vändning i centrumbro-frågan i Skellefteå. – Det är intressant. Jag och andra har använt Skellefteå som exempel på ett ställe där man respekterat folkviljan, säger Magnus Blomgren.

Magnus Blomgren konstaterar nu att det är lite svårt att säga om politikerna gör det eller inte. Att det gått tre år sedan befolkningen sa nej till en centrumbro vid folkomröstningen aktualiserar frågan om hur länge ett folkomröstningsbeslut ska gälla.

– Det är ju en politisk fråga, men jag tycker att det är ett högt pris de spelar, säger Magnus Blomgren.

Läs hela intervjun på SVT Västerbottens hemsida