"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2015-04-17

TEDxUmeå 2015

NYHET Annika Nordlund och Mattias Lundberg, från Institutionen för psykologi, är inbjudna talare när TEDx-eventet arrangeras för andra gången i Umeå. Den här gången på Sliperiet, en mötesplats för thinkers and makers på Umeå universitets Konstnärligt Campus.

På torsdag den 23 april är det dags för TEDxUmeå. Målet med evenemanget är att dela kunskap och sprida goda idéer - men även att med allt högre kvalitet på innehållet befästa och förstärka Umeås position som en progressiv förebild.TEDxUmeå vill visa på att det i Umeå finns människor, företag, forskare, kulturaktörer och många fler med idéer, kunskap och budskap som vill förändra världen. TEDxUmeå presenterar 2015 ett antal internationella, nationella och lokala föreläsare från en rad områden – där alla har gemensamt att de verkar längst fram i utvecklingen. Redan idag kan några av föreläsarna presenteras: Rochelle King, Global head of design på musikpionjären Spotify och tidigare Netflix och Ambra Trotto från Interactive institute.
- Det är viktigt för Umeå universitet att vi uppmuntrar och förstärker samarbetet med näringslivet. Genom TEDx, som arrangeras för andra gången i Umeå, är vi delaktiga i att sprida ny kunskap och goda idéer mellan människor, organisationer och företag. Umeå universitet söker aktivt nya vägar för att öka kunskapsutbytet - TEDx är en sådan väg, säger Agneta Marell, vicerektor vid Umeå universitet.

Läs mer om Annika NordlundLäs mer om Mattias LundbergLäs mer om TEDxUmeå

Redaktör: Ulrika Sahlén