"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2013-04-22

Tonsättarprojektet The Voice Harvester till Paris

NYHET Det interaktiva röstinspelningsinstrumentet som skapats av Interactive institute Umeå i samarbete med tonsättaren Anders Lind, institutionen för estetiska ämnen, Umeå universitet, har valts ut att visas vid 2013 års CHI (Computer-human-Interaction) konferens i Paris.

The Voice Harvester

Konferensen är prestigefylld och internationellt ledande inom interaktionsdesign och samlar varje år ett stort antal tongivande forskare, ingenjörer och experter inom området från hela världen.

The Voice Harvester är det första av en serie interaktiva instrument som skapas för det experimentella musikprojektet Voices of Umeå, vilket drivs av Anders Lind vid institutionen för estetiska ämnen. Genom att interagera med instrumentet inbjuds användaren att på ett lekfullt sätt utforska sin röst och samtidigt medverka med sin röst i en musikalisk process som mynnar ut i tre konstnärliga verk inom ramen för projektet.

The Voice Harvester kommer att visas och demonstreras under CHI 2013 konferensen i Paris av representanter från Interactive institute Umeå mellan den 27 april och 2 maj.

Se och lyssna på The Voice Harvesteryoutube.com

Läs tidigare artikel om The Voice Harvesterumu.se

Läs mer om Konstnärlig forskning vid institutionen för estetiska ämnen i lärarutbildningen på umu.se

Interactive Institute Umeå

Läs mer om CHI (Computer-human-Interaction) konferensen i Paris 2013

Redaktör: Per Melander