"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2005-12-16

Toppforskare om humanioras roll och om ett Europa i förändring

NYHET Humlab bjuder veckan före jul in till seminarium och föreläsning med David Theo Goldberg, internationell toppforskare inom områden som etnicitet, rasism, politisk teori och "humaniora och informationsteknik".

A Manifesto for the Humanities in a Technological Age

Måndag 19 december kl. 13.15 i Humlab

Det öppna seminariet på Humlab handlar om humanioras roll i en teknologisk era. David Theo Goldberg leder Humanities Research Institute, ett forskningsinstitut som verkar över hela University of California-systemet där 10 universitet ingår. Han har en mycket aktiv roll inom forskningsområdet "humaniora och informationsteknik" och är en av ledarna för den nationella organisationen HASTAC (Humanities, Arts, Science and Technology Advanced Collaboratory) som inbegriper flera amerikanska toppuniversitet. 

Racial Europeanization

Tisdag 20 december kl. 13.15 i hörsal E, Humanisthuset 

Dagen därefter håller Goldberg en föreläsning i Humanisthuset, också den öppen för alla intresserade, och talar då om ett Europa i förändring i relation till frågor kring etnicitet och rasism – ett ämne inte minst aktuellt efter upploppen i Paris förorter i november 2005.

David Theo Goldberg är en internationellt synnerligen välrenommerad forskare inom områdena etnicitet, rasism och social och politisk teori. Han har bl.a. skrivit boken The racial state och är redaktör för böckerna A companion to gender studies och A companion to racial and ethnic studies. Hans nya bok The Death of Race (Blackwell) ges ut under 2006. 

Läs mer om David Theo Goldberg: www.hastac.org/users/david-theo-goldberg

För ytterligare information, kontakta gärna Patrik Svensson, föreståndare Humlab: 
Tel 090-786 79 13 eller e-post patrik.svensson@humlab.umu.se

Redaktör: Helena Vejbrink