"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2012-12-03

Trådar / En mobil syjunta

NYHET Trådar / En mobil syjunta är en utställning och workshop vars innehåll skapas av dem som deltar. Från lördag 15 december fram till 20 januari bjuds Bildmuseets besökare in att brodera sms för hand och med en omprogrammerad symaskin.

Välkommen till pressvisning på torsdag 13 december kl 10:00.

Samtidigt presenteras ytterligare två kommande utställningar, Eve Morgenstern / Krisens fasader och Signs of Conflict.

I dagarna är det 20 år sedan det första sms:et skickades. I Trådar / En mobil syjunta möter traditionellt hantverk modern livsstil och teknik. Vad händer när sms:ets flyktiga textmeddelande blir förevigat i broderi?  Utställningen väcker frågor kring vårt sätt att mötas, kommunicera och uttrycka oss.

Utställningen och workshopen pågår i och i anslutning till bildverkstaden på plan 2 i Bildmuseet. Under jullovet finns pedagoger på plats varje helg kl 12:00-17:00, samt 2-4 januari samma tider. Övrig tid är besökare välkomna att brodera på egen hand. I utställningen finns inspirationsmaterial i form av bilder, böcker och exempel på olika konstprojekt på temat broderi, språk och krockar mellan tradition och modernt liv.

Det finns också möjlighet att anmäla sig till en 4-timmars syjunta för att tillsammans med andra ägna sig åt broderi och samtal om till exempel gammal och ny teknik, hantverkets funktion i dag. Inga förkunskaper krävs. 4-timmars syjuntor: tisdag 18 december kl. 16-20 tisdag 8 januari kl. 16-20
tisdag 15 januari kl. 16-20

Utställningen är producerad av Riksutställningar/Lisa Lundström i samarbete med konstnärerna Åsa Ståhl och Kristina Lindström. Läs mer på projektets webbplats www.mobilsyjunta.se

För mer information kontakta

Lisa Lundström, intendent Bildmuseet och även
producent för Trådar / En mobil syjunta under sin tid på Riksutställningar lisa.lundstrom@bildmuseet.umu.se
tel 090-786 7012

Redaktör: Helena Vejbrink