"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2017-01-31

Turismnäringen i fokus på mötesplats AIMday 21 mars

NYHET Umeå universitet bjuder än en gång in till AIMday - en mötesplats där företag, organisationer och forskare att knyta kontakter och utbyta kunskap och erfarenheter. Den här gången är ämnet turism och genomförs samtidigt som den årligt återkommande konferensen Akademin möter turismnäringen.

Syftet med AIMday Turism är att öka förståelsen, ge ny kunskap och nya perspektiv på utmaningar inom turism och besöksnäringsrelaterad verksamhet med olika inriktningar och skapa möjligheter för utveckling av både verksamheter och forskning genom utbyte och samverkan.

Under dagen diskuteras frågor och problemområden som formulerats av företagen. Frågeställningarna matchas med forskares kunskap och specialistkompetens. Varje fråga diskuteras under en timme med syfte att skapa förutsättningar för framtida samarbeten, ge nya infallsvinklar och generera ny kunskap.

— AIMday-formatet är både unikt och enkelt - en fråga diskuteras under en timme tillsammans med en expertgrupp, det har visat sig vara framgångsrikt för att hitta värdefulla kontakter för samverkan. Det i sin tur kan innebära både relevanta diskussioner kring organisationers frågor och leda till framtida forskningssamarbeten, säger Tapio Alakörkkö på Enheten för externa relationer som arrangerar mötesplatsen.

Anmälan för företag och organisationer är öppen fram till 26 februari och för forskare mellan 27 februari och 9 mars.

AIMday Turism arrangeras som en del av konferensen Akademin möter turismnäringen, AMT 2017.

Läs mer om arrangemanget

Deltagandet är kostnadsfritt.

Kontakt med arrangör

Enheten för externa relationer, Umeå universitet
Anna Sandström Emmelin, 090-786 60 21 eller
Tapio Alakörkkö, 090-786 98 35

www.aimday.se

Redaktör: Malin Vikström