Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

Publicerad: 04 dec, 2013

Två CIF-anslag till projekt som samarbetar med IKC

NYHET Centrum för Idrottsforskning, CIF, har fattat beslut gällande forskningsbidragen för år 2014. Innebandyns kompetenscentrum, IKC, samarbetar med två av de projekt som beviljats forskningsbidrag från CIF.

Tor Söderström, professor i pedagogik, med kollegor får 125 000 kr för sitt projekt, Organisation av barn i lagidrott - i spåren av den reativa ålderseffekten, i syfte att undersöka implementering av Svensk Innebandyns utvecklingsmodell (SIU).

CIF-anslag har även beviljats Charlotte Häger, professor i sjukgymnastik, för projektet Anterior Crusiate Ligament Injury of the Knee – predisposition, treatment and improved evaluation. Anslaget ska användas i syfte att undersöka orsaker, konsekvenser och behandlingsmetoder för korsbandsskador samt utvärdering av knäfunktion.

Läs mer om CIFs forskningsbidrag 2014

Redaktör: Anna-Karin Eriksson