"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2020-02-24

Umeå universitet stärker experimentell medicinsk forskning

NYHET Framgångsrik experimentell, laborativ forskning vid Umeå universitet, knyts närmare i ett samarbete som stärker såväl medicinsk grundforskning som dess konkurrenskraft nationellt och internationellt. Välkommen till invigning av Translationellt forskningscentrum, TRC, den 28 februari.

Text: Lena Åminne

Detta nya nätverk omfattar all laborativ forskning i byggnaden 6M. Där jobbar många forskargrupper från sex institutioner och med forskning inom flera olika områden, men med ett gemensamt behov av utrustning och faciliteter.

Förutom att samarbeta kring medicinteknisk utrustning och infrastrukturer, är det viktigt att stärka den intellektuella och kreativa miljön. Det kommer att ske bland annat genom gemensamma seminarieserier och husdagar med olika forskningsteman. Dessutom skapas resurser för exempelvis rutiner och hantering av inköp av medicinteknisk utrustning.

Vid Umeå universitet bedrivs framgångsrik translationell forskning som kan beskrivas som bryggan mellan klinisk forskning och medicinsk grundforskning.

Det handlar om kliniska prövningar, biobankning och analyser av prover. Inom TRC bedrivs forskning som sträcker sig från molekyl till människa inom flertalet sjukdomsområden som cancer, infektionsjukdomar och neurologiska sjukdomar.

Välkommen till invigning av Translationellt forskningscentrum/Translational Reserach Centre!

Datum: 28 februari
Tid: 13.00-15.00
Plats: Betula och därefter förfriskningar i lunchrummet 3 tr, L31

Programmet vid invigningen