"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2014-09-23

Umeåarkeolog ny i styrelsen för Svensk Nationell Datatjänst

NYHET Philip Buckland, lektor i miljöarkeologi och biträdande prefekt vid institutionen för idé- och samhällsstudier, Umeå universitet, har utsetts som ny styrelseledamot för Svensk Nationell Datatjänst (SND).

Philip Buckland är föreståndare för SEAD (The Strategic Environmental Archaeology Database) som är en nationell forskningsinfrastruktur för naturvetenskapliga analyser inom arkeologi.

Han har lång erfarenhet av databasutveckling, -ledning och -användning inom områden mellan humaniora och naturvetenskap.

Intresset för databaser började redan som tonåring och fortsatte via en Engelsk gymnasieutbildning som inkluderade systemutveckling.

Sedan dess har det hela utökats till att gälla ett antal internationella databasprojekt och nätverk, bland annat för naturvetenskapliga analyser av arkeologiska material samt klimat- och miljöforskning.

Dessa projekt använder ofta HUMlab som plattform för utveckling och nätverkande. Tillsammans med kollegor i USA och Scotland har han nyligen erhållit ett stort nätverks- och planeringsbidrag från den Amerikanska National Science Foundation (NSF) för att arbeta mot en cyber-infrastruktur för "Transdisciplinary Research and Visualization of the Long-Term Human Ecodynamics of the North Atlantic".

Läs mer om projektet

Läs mer om SND

Redaktör: Per Melander