Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 januari 2021)

Publicerad: 29 sep, 2016

Umeåforskare prisad av Gustav Adolfs Akademien

NYHET Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur har med medel ur Torsten Janckes minnesfond valt att prisa etnologiprofessorn Britta Lundgren, Umeå universitet, för ”… grundläggande och betydelsefulla insatser att anbringa och utveckla etnologins genusperspektiv”.

Britta Lundgren

Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur grundades den 6 november 1932 och ska genom sina handlingar och tidskrifter offentliggöra forskningsrön, initiera och understödja vetenskapliga undersökningar, anordna föredrag, symposier och exkursioner samt genom stipendier och belöningar stimulera vetenskaplig verksamhet.

Priset utdelas vid Akademiens sammankomst den 6 november på Uppsala slott.

Redaktör: Per Melander