"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2010-03-23

Universitetsbibliotekarie prisad

NYHET Svensk förening för informationsspecialister, SFIS, har utsett Lars Iselid vid Umeå universitetsbibliotek till årets informationsspecialist 2010.

Priset delas ut årligen och syftar till att uppmärksamma nytänkande, kompetens och kvalitet hos en informationsspecialist vars arbete skapar mervärde i den organisation där han eller hon verkar.
– Lars är en kunnig, idérik och kreativ person som verkligen förtjänar den här utmärkelsen, säger Kjell Jonsson, överbibliotekarie vid universitetsbiblioteket.

Motiveringen lyder: SFIS tilldelar Lars Iselid utmärkelsen Årets informationsspecialist 2010 för hans stora och långvariga engagemang inom informationshantering, internetanvändning och webbutveckling samt för hans omfattande ideella engagemang i SFIS verksamhet. På sin arbetsplats, Umeå UB, har Lars visat både stort kunnande och pedagogisk skicklighet, något som också har kommit bibliotekarieutbildningen i Umeå till del. Han har gjort stora insatser för SFIS, bl.a. som föredragshållare och i utvecklingen av SFIS webb. Lars är dessutom en av personerna bakom den uppmärksammade bloggen Internetbrus.

– Det är roligt att få en utmärkelse i egenskap av att kallas informationsspecialist eftersom jag själv under lång tid har varit en stark förespråkare av alternativa yrkesbeteckningar till bibliotekarie. Begreppet informationsspecialist tydliggör att en bibliotekarie inte bara stämplar papper och lånar ut böcker, säger Lars Iselid som svar på utmärkelsen.

Svensk förening för informationsspecialister, SFIS, är en förening vars medlemmar till exempel är informationsspecialister, bibliotekarier, omvärldsanalytiker och webbredaktörer. Föreningen arbetar med informationshantering och informationsförsörjning i olika former och finns inom privat och offentlig sektor.

Årets informationsspecialist presenteras vid SFIS årsmöte den 24 mars på Kungliga biblioteket, Stockholm.

Högupplöst bild

Kontakta gärna:Lars Iselid, bibliotekarie och informationsspecialist, Umeå universitetsbibliotek.
E-post: lars.iselid@ub.umu.se
Tel: 090-786 54 01

Redaktör: Ulrika Andersson