Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2015-05-08

USBE-studenter i regionsfinal i Venture Cup

NYHET Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Årligen delar de ut 1,8 miljoner svenska kronor till nytänkande affärsidéer och entreprenörer med syftet att bidra till en hållbar svensk tillväxt. Tre studentgrupper som läst entreprenörskap på Handelshögskolan har nu gått vidare i regionfinalen som går av stapeln i Örnsköldsvik den 12 maj.

Handelshögskolans grundläggande kurser i entreprenörskap försöker stimulera studenterna att utveckla ett entreprenöriellt mindset men även att utveckla en affärsidé.

Under årens lopp har många bra affärsidéer skapats för att sedan fastna i studenternas byrålådor, därför har studenterna uppmuntrats att finna andra arenor för att utveckla sig själva och sina affärsidéer efter att kurserna avslutats.

Vi på USBE gläds därför över de framgångar som ett par studentgrupper vilka deltagit i våra entreprenörskapskurser har haft i den affärsplanetävling som Venture cup anordnat.

Grupperna nedan har tagit sig fram till regionsfinal och vi önskar dem lycka till nästa vecka!

VIGAVI

Tobias Gruffman & Radzion Charnou, Umeå
VIGAVI är en optimerad trygghetslösning för äldre, deras anhöriga och omsorgspersonal. Framtagen för att uppfylla deras behov kommer VIGAVI hjälpa omsorgspersonal att bli effektivare i sitt arbete och öka äldres och deras anhörigas trygghetskänsla. VIGAVI – trygghetskänsla vart du än befinner dig.

Technological Vision Solutions

Joakim Svedberg, Mattias Lundberg, Johan Söderlund, Jonathan Lindgren & Pontus Lohman, Umeå
Smutsiga sidobackspeglar är ett problem för alla lastbilschaufförer. Technological Vision Solutions har tagit fram en lösning som tillåter chauffören att rengöra sidobackspeglarna med ett knapptryck. Genom att använda produkten kommer sikten för lastbilschaufförer hela tiden vara fri, de utsätts inte för risken att bli påkörd vid onödiga stopp samtidigt som det ökar åkeribranschens lönsamhet.

 Klätterhemmet

Adam Falklind & Landry Larrive, Umeå
Bouldering gym med unik kompetens och potential. Ett andra hem och ett socialt nav.

Läs mer