"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2012-09-06

Välkommen att möta våra nya designstudenter i projektvisning/show

NYHET Möt Designhögskolans nya studenter när de tar sina första steg mot designeryrket i visningen av The Art of Conception – Befruktningens konst. Tio grupper skapar modeller som hoppar, snurrar, pyser, lyser och låter i en nytänkande och unik visning på Designhögskolan fredagen den 7 september.

The Art of Conception är en workshop som kickstartar terminen för de nya studenterna. Uppgiften är att skapa en rörlig modell av enkla material, där en del ska starta en aktivitet i en annan del efter en viss tid. Den aktiverade delen ska ha ljud och rörelse och dessutom ändra form. Inte så enkelt som det låter, och en utmaning studenterna löser på minst sagt oväntade sätt.

Arbetet i workshopen leds av Jasjit Singh, lärare på Designhögskolan, tillsammans med John Edmark från Stanford University, som är specialist på design, färg och animation.

– Vi har alltid en workshop av den här typen för att introducera de nya studenterna och värma upp deras kreativitet och förmågor i början av terminen. Det är ett bra tillfälle för studenterna att lära känna varandra, skolans utrustning och arbetssätt, och att lära sig grunderna i hur man samarbetar i ett designprojekt, berättar Jasjit Singh.

– Befruktning föregår alltid födelse, och studenterna är i befruktningsfasen i sina karriärer. Det är här och nu de börjar gå mot att uppfylla sina idéer och drömmar.
En workshop som den här är en väldigt bra idé för att vägleda studenterna, och det är fantastiskt att få komma hit till andra sidan planeten och delta, säger John Edmark.

Om projektvisningen/showen:

Tid: Fredagen den 7 september kl. 14.30-16.30. Plats: Designhögskolans projektstudio, en trappa ner. Anmälan: Alla är välkomna, ingen anmälan behövs.
Foto: Niklas Andersson

För mer information, kontakta gärna:

Niklas Andersson, Lärare, programansvarig interaktionsdesign telefon: 090-786 70 34
E-post: niklas.g.andersson@dh.umu.se

Ingrid Söderbergh, informatör kansliet för teknik och naturvetenskap Telefon: 090-786 60 24
E-post: ingrid.soderbergh@adm.umu.se

Redaktör: Ingrid Söderbergh