"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2016-02-25

Värvar nya studenter

NYHET Informationsdagen den 24 februari lockar nästan 3 000 besökare till Umeå universitet. Då finns också studenter från Informatik på plats för att inspirera fler att söka sig till utbildningarna.

Nästan 3 000 gymnasieelever från hela Norrland kommer för en dag till Umeå universitet för att inspireras, informeras, mötas och få möjlighet att ställa alla frågor som bubblar inför framtiden. 

– Vi har absolut väckt intresse hos flera, säger Julia Lundmark Weinz, student på Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot it-miljöer, BIT-programmet. 

Julia går andra terminen på utbildningen och fastnade själv för den när hon för precis ett år sedan själv som gymnasieelev var med på informationsdagen.

– Jag var faktiskt på informationsdagen själv. Jag är från Luleå och vi var här från skolan. Då pratade jag med någon som läste BIT och så läste jag mer på hemsidan och det var så jag hittade hit, berättar Julia, som nu alltså får värva nya studenter till utbildningen.

Totalt kommer 31 bussar med 1 550 elever från Västerbotten, Västernorrland, Norrbotten och Jämtland – från Luleå i norr till Sundsvall i söder och Östersund i väster. Från Umeå med närområde deltar närmare 1 400 elever.

Dagen inleds med ett gemensamt pass där Umeå universitets studentambassadörer berättar om sin personliga resa till studierna. Därefter är det bara att gå loss bland informationspass och på inspirationsmässa. 

Bilden ovan: Yasmine Borg, Julia Lundmark Weinz och Magnus Aronsson berättar om sina utbildningar Digital medieproduktion, Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer och Systemvetenskapliga programmet med inriktning mot design, interaktion och innovation. 

Redaktör: Mikael Hansson