"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2017-12-18

Verksamhetsledare/tränare till Badmintons Kompetenscentrum i Umeå 50%

NYHET Idrottshögskolan söker en verksamhetsledare och tränare på 50%. Som verksamhetsledare och tränare för Badmintons Kompetenscentrum (BKC) i Umeå är du huvudansvarig för verksamheten och ansvarar för dess utveckling. Detta innebär dels att verka för att öka attraktiviteten i att kombinera elitidrottande inom badminton med studier vid Umeå universitet, dels att leda träningen för BKC-studenterna. I rollen ingår även att samverka med regionens badmintonföreningar och förbundets nationella kansli i utvecklings- och forskningsfrågor för badminton. Du förväntas i den här rollen aktivt bidra till att utveckla svensk badminton.

Anställningen är placerad vid Idrottshögskolan vid Umeå universitet som har sitt kontor på baksidan av IKSU sport i Umeå men del av tiden kommer även att förläggas på Badmintonstadion på Stora Birks handelsområde. Uppdraget är på halvtid (50 %) med start så snart som möjligt och sträcker sig till en början t.o.m. 2020-12-31.

Arbetsuppgifter

Som huvudansvarig för BKC kommer du att svara för att upprätta driftsbudget och budgetuppföljning samt att dokumentera verksamheten i form av bland annat verksamhetsplaner och årlig verksamhetsberättelse. Du rapporterar till BKC:s styrgrupp där du också deltar som adjungerad ledamot. Vidare svarar du som verksamhetsledare också för marknadsföringsinsatser och samverkar med regionens badmintonföreningar och förbundets nationella kansli i utvecklings- och forskningsfrågor för badminton.

En stor del av arbetsuppgifterna kommer att utgöras av att leda träningen för BKC-studenterna och svara för individuella träningsplaner i samarbete med bland annat fystränare. Vidare bistår du studenterna med råd och förmedlar kontakter till Idrottshögskolans prestationsteam samt är kontaktperson gentemot studenternas hemmaföreningar, hemmatränare och landslagsledare.

I denna roll arbetar du självständigt men kommer också att arbeta nära anställda på såväl SBF som Idrottshögskolan och som anställd på Idrottshögskolans kansli deltar du i arbetsplatsens löpande verksamhet.

Kompetenskrav

Till det här uppdraget söker vi dig som är utbildad tränare inom badminton eller motsvarande samt har dokumenterade tränaruppdrag inom klubb- eller landslagsverksamhet. Du har utbildning på högskolenivå och gärna inom ett idrottsrelaterat område. Du som söker har en förmåga att leda och utveckla en verksamhet och erfarenhet av samverkans- och utvecklingsarbete. Eftersom budgetansvar ingår i arbetet är det en fördel att du har erfarenhet av och/eller kunskaper om ekonomi.

För att passa för uppdraget tror vi att du som söker är öppen och utåtriktad med en god social förmåga samtidigt som du är driven och har erfarenhet av självständigt arbete. Du har en god kommunikationsförmåga på såväl svenska som engelska.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Önskvärt är att du har ett upparbetat nätverk inom badminton nationellt och gärna internationellt. Även pedagogisk erfarenhet är meriterande liksom erfarenhet av föreningsarbete och verksamhet vid ett Nationellt idrottsgymnasium (NIU) eller Riksidrottsgymnasium (RIG).
Som bedömningsgrund vid anställningen kommer vi att titta på utbildning och erfarenhet från högskola/universitet samt utbildning inom idrotten badminton. Därutöver beaktas social förmåga, självständighet, administrativ skicklighet, förmåga att leda och utveckla verksamhet och att samverka med det omgivande samhället. Vidare ligger pedagogisk erfarenhet samt förmåga till utvecklingsarbete till grund för bedömningen.

Ansökan

Fullständiga ansökningshandlingar skall bestå av:• CV inklusive eventuell publikationsförteckning och sammanställning av pedagogisk verksamhet• ansökan/personligt brev• redogörelse för erfarenhet av badminton, pedagogiskt arbete och administration, samt samverkan med det omgivande samhället och då i synnerhet inom idrottsområdet
• vidimerade betygskopior

Ansökan ska göras i e-rekryteringssystemet MyNetwork och vara inkommen senast 2018-01-15.

Till annonsen

Redaktör: Anna-Karin Eriksson