Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

Publicerad: 07 sep, 2017

Vilka är Sveriges häftigaste forskare?

NYHET Varje år i maj månad hålls en årligt återkommande vetenskapsfestival i Göteborg. Hundratals aktiviteter, uppåt 70 000 besök och mer än 1000 timmars vetenskap. En aktivitet är att under året hitta som man säger: "Sveriges 100 häftigaste forskare". Språk- och litteraturforskaren Virginia Langum, Umeå universitet, är en av dem.

Men vem bestämmer egentligen vilka som är häftigast?
Alla, menar arrangörerna av Vetenskapsfestivalen. Forskarna som medverkar i serien har nominerats av privatpersoner, andra forskare och kommunikatörer på högskolor och universitet.

Har du någon favoritforskare som du tycker platsar? Skicka din nominering till: karin.gyllenklev@vetenskapsfestivalen.se

Se inslaget med Virginia Langum (nr 51) på vetenskapsfestivalen.se

Redaktör: Ingrid Söderbergh