Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 27 november 2020)

Publicerad: 25 okt, 2020

Virginia Dignum ny medlem i Global Partnership on AI

NYHET Professor Virginia Dignum har valts in i internationella initiativet Global Partnership on AI som medlem i arbetsgruppen för ansvarsfull AI.

Text: Mikael Hansson

Det är tillsammans med 31 experter från mer än 15 länder som Virginia Dignum deltar i arbetet, som leds av Yoshua Bengio och Raja Chatila.

Virginia Dignum är professor vid Institutionen för datavetenskap och forskningsledare för forskningsgruppen Responsible Artificial Intelligence.

Grundande medlemmar av Global Partnership on AI inkluderar Australien, Kanada, Europeiska unionen, Tyskland, Indien, Frankrike, Italien, Japan, Nya Zeeland, Sydkorea, Singapore, Slovenien, Storbritannien och USA.

Arbetsgruppens uppdrag är att främja och bidra till en ansvarsfull utveckling, användning och styrning av mänskligt centrerade AI-system, i överensstämmelse med FN: s hållbara utvecklingsmål.