"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2022-05-12

Vision: Vinnarna av årets Ledarskapsstipendium utsedda

NYHET Frida Aas och Albin Kronblad, tidigare studenter på Personalvetarprogrammet vid Umeå universitet, skrev sitt examensarbete 2021 om första linjens chefers arbetsmiljö. Deras insats belönas i år med Visions ledarskapsstipendium om 20 000 kronor.

Hur upplever första linjens chefer inom hälso- och sjukvården sin psykosociala arbetsmiljö? Det var frågeställningen i Frida Aas och Albin Kronblads uppsats "Så länge ni sköter er bra och det verkar ni göra så är jag nöjd, så behöver jag inte lägga mig i".

Rollen som första linjens chef kräver både kunskap och förmåga att hantera de krav som finns från organisationen, medarbetarna, chefer samt lagar och förordningar. Därför finns ett stort behov av att dessa chefer har en bra psykosocial arbetsmiljö, konstaterade Albin Kronblad och Frida Aas när de skulle skriva uppsats i slutet av sina studier på personalvetarprogrammet vid Umeå universitet. Att det blev just en undersökning av första linjens chefers arbetsmiljö föll sig naturligt efter att Frida och Albin haft en löpande dialog med Region Västerbotten.

Läs hela nyheten

Visions hemsida: https://vision.se/nyheter/2022/maj/de-far-ledarskapsstipendiet-2022/

Läs hela uppsatsen

Universitetsbibliotekets hemsida: https://www.umu.se/bibliotek/publicera/diva/