Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 januari 2021)

Publicerad: 28 jan, 2016

VK: "Åskådare med eget ansvar"

NYHET Vid förintelsens minnesdag arrangerades en utbildning för niondeklassare i Umeå om tolerans och mångfald. I Västerbottens-Kuriren refereras en av talarna som var Lena Berggren, docent i historia, Umeå universitet.

Lena Berggren är en av Sveriges mest kunniga experter om fascism och antisemitism. Hennes forskning handlar om att försöka förstå de mörka krafter som många betraktar som oförklariga.

Ur artikeln: "Det vi är kapabla att säga är vi också kapabla att göra. När vi pratar lägger vi grunden för vad vi kan göra mot varandra."

Läs hela artikeln på vk.se

Läs även intervju med Lena Berggren i senaste numret av Umeå universitets magasin Tänk

Redaktör: Per Melander