Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 4 december 2020)

Publicerad: 14 okt, 2020

VK: Varför Margaret Atwood inte fick Nobelpriset – igen

NYHET Annelie Bränström Öhman skriver om Margaret Atwood i VK och levererar en liten tankelek så här i Nobeltider.

Text: Jonas Vågström

”Varför Margaret Atwood inte fick Nobelpriset – igen” det fråga som Annelie Bränström Öhman får lov att ställa sig ännu ett år.

"Margaret Atwood har aldrig velat kalla sig ’kvinnlig’ författare. Eller feminist. Hon säger bara att hon gör det alla författare gör: beskriver världen omkring sig", skriver Annelie Bränström Öhman.

Annelie Bränström Öhman, professor i litteraturvetenskap vid institutionen för kultur- och medievetenskaper, skriver om Margaret Atwood och hennes hittills uteblivna Nobelpros i dagens VK. Finns att läsa både i papperstidningen och online!

Läs mer på vk.se