"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2020-11-11

SISUMMIT: Workshop om social innovation i kristider

NYHET Hur kan forskning bidra till att förstå och främja social innovation i kristider? Annika Egan Sjölander, docent i medie- och kommunikationsvetenskap, deltar i årets upplaga av Social Innovation Summit och medverkar under onsdagen i en workshop med just detta tema.

Text: Jonas Vågström

Social Innovation Summit (SISUMMIT) är en årligen återkommande konferens där vikten och betydelsen av social innovation står i centrum. Social innovation handlar om att hitta nya lösningar på olika samhällsutmaningar genom att skapa nya relationer och brygga över sektorsgränser.

Temat för 2020 är "Crisis driving change" något som är oerhört aktuellt i dessa tider med en global pandemi påverkar hela samhället.

En kris betyder inte enbart utmaningar, utan kan också öppna upp för och möjliggöra positiva förändringar - SISUMMIT

Annika Egan Sjölander, docent i medie- och kommunikationsvetenskap vid institutionen för kultur- och medievetenskaper, kommer under konferensen att delta i en workshop där en kommande forskningsantologi kommer att presenteras.

Under workshhopen kommer det att tas upp hur social innovation kan vara ett sätt att möta kriser och samhällsutmaningar inom hälsa, klimat, arbetsliv, utbildning m.m. med koppling till FN's globala mål för hållbarhet, Agenda 2030.

Den kommer också att innnehålla en diskussion om hur forskning kan vara ett stöd i utvecklingen av sociala innovationer som möter kriser och samhällsutmaningar. Workshopen riktar sig till alla forskningsintresserade inom den ideella, offentliga och privata sektorn.

Workshopen hålls kl. 13:05 - 14:05, onsdagen den 11 november.

Här finns finner du mer information om SISUMMIT och workshopen