Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Personalbild Audrey Schillings

Audrey Schillings

Jag är postdoktor i forskargruppen Rymdplasma.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Första forskningsingenjör vid Institutionen för fysik
Plats
Fysikhuset, plan 4, Linnaeus väg, FA404 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Sedan maj 2020 arbetar jag som postdoktor vid Umeå universitet och ingår i forskargruppen Rymdplasma på Institutionen för fysik. Min forskning handlar om rymdväder och består av att analysera magnetometerdata och identifiera starka och snabba störningar i jordens magnetfält och förstå när, var och varför de uppstår. Denna forskning hjälper oss att få en bättre prognoser för geomagnetiska inducerade strömmar (GICs) som kan framkalla strömavbrott och problem i kommunikationssystemen här på jorden.

Biografi

Jag kommer från Belgien där jag studerade rymdvetenskap och astrofysik. I november 2015 flyttade jag till Kiruna i norra Sverige för att doktorera i rymdplasmafysik vid Institutet för rymdfysik, IRF. Under mina doktorandstudier analyserade jag data från satelliter vid the European Cluster och kvantifierade mängden syrejoner som lämnar jordens magnetfält under olika solvindförhållanden.
Efter min doktorsexamen åkte jag till Nagoyai Japan i fyra månader med ett JSPS-korttidsstipendium (Japanese Society for the Promotion of Science). Jag arbetade vid Institute for Space-Earth Environment Research, ISEE och forskade på energiöverföring mellan jonosfären och atmosfären med hjälp av EISCAT-radar, natrium LIDAR-data och the European Swarm satellites.

Journal of Geophysical Research - Space Physics, John Wiley & Sons 2021, Vol. 126, (12)
Chong, Ghai Siung; Pitkänen, Timo; Hamrin, Maria; et al.
Space Weather: The international journal of research and applications, American Geophysical Union (AGU) 2021, Vol. 19, (3)
Engebretson, Mark J.; Pilipenko, Viacheslav A.; Steinmetz, Erik S.; et al.
Geophysical Research Letters, American Geophysical Union (AGU) 2021, Vol. 48, (4)
Persson, Moa; Futaana, Yoshifumi; Ramstad, Robin; et al.
Journal of Geophysical Research - Space Physics, American Geophysical Union (AGU) 2020, Vol. 125, (8)
Engebretson, Mark J.; Kirkevold, Kathryn R.; Steinmetz, Erik S.; et al.

Forskargrupper

Gruppmedlem