"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Cathleen Sandelin Kennedy

Cathleen är legitimerad röntgensjuksköterska med mer än 10 års klinisk erfarenhet och specialisering inom DT. Hon arbetar nu vid Umeå Universitet som adjunkt på röntgensjuksköterskeprogrammet.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Universitetsadjunkt vid Institutionen för omvårdnad
Plats

Cathleen är lärare på röntgensjuksköterskeprogrammet och brinner för sin profession. Hon är utbildad i USA och arbetade där i många år innan hon flyttade till Sverige. Även här är hon nu också legitimerad röntgensjuksköterska. 

Att lyfta fram röntgensjuksköterskeprofessionen för samhället är ett uppdrag hon tar på allvar då det är redan ett bristyrke och den bristen kommer att växa i takt med att professionen blir viktigare i diagnostik- och behandlingsprocesserna. Plus att hon tycker att det är ett roligt och berikande arbete och förstår att det är få i samhället som även känner till det som en yrkesväg. 

Cathleen strävar också efter en högre nivå internationalisering inom professionen och är därför deltagande i nätverket NordRadiografi, som sammankopplar studenter och lärare från Finland, Sverige och Norge och lägger fokus på AI och vård inom glesbygdsområden.

Samtliga terminer på röntgensjuksköterskeprogrammet, Clinicum Betula