"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Dmytro Sokol

Jag är doktorand i biokemi i Madeleine Ramsteds grupp och forskar biofilmmetaboliter av kliniska bakterier från katetrar och marina bakterier som producerar antibiotika

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Doktorand vid Kemiska institutionen
Plats
KBC-huset (KB), Linnaeus väg 10 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Min forskning handlar om bakteriella metaboliter och deras interaktioner inom biofilmer och att upptäcka nya sätt att bekämpa kliniska bakterier med hjälp av potentialen hos marina isolats bakteriella metaboliter.

Mitt mål är att bekämpa bakterieinfektioner och påverka samhället positivt. Jag undersöker externa metaboliter i musslor från Svarta havet för deras potential att bekämpa bakterier.

Jag är tog min magisterexamen vid Odesa I. I. Mechnikov National University í Ukraina 2018. Genom mina erfarenheter från kemiindustrin och akademin har jag erhållit kunskaper inom våtlabbteknik, lagarbete och vetenskaplig kommunikation.

Jag är glad över att vara forskarstuderande vid Umeå universitet där man lätt får kontakt med forskare med olika bakgrund, samt har möjlighet att dela med sig av sina egna erfarenheter och kunskaper. Dessutom ser jag fram emot chansen att nätverka med likasinnade och vara i den svenska naturen med nya vänner.

Acta Biomaterialia, Elsevier 2018, Vol. 76 : 99-107
Rzhepishevska, Olena I.; Limanska, Nataliia; Galkin, Mykola; et al.

Forskargrupper

Gruppmedlem