"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Haifeng Lin

Jag är postdoktor i gruppen Ultrasnabb nanovetenskap som leds av Nicolò Maccaferri. Min forskning fokuserar på ultrasnabb laser och spektroskopi.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Anknuten som postdoktor till Institutionen för fysik Enhet: Ultrafast Nanoscience
Plats
Fysikhuset, plan 1, Linnaeus väg 24, FA116 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag studerade fysik vid FuJian Institute of Research on the Structure of Matter (FJIRSM), Chinese Academy of Sciences från 2012 till 2017, och erhöll en doktorsexamen i materialvetenskap 2017. Under mina doktorandstudier fick jag stöd av China Scholarship Council (CSC) vid University of Pavia (Italien) som utbytesforskarstudent för att arbeta med ämnet Yb-baserad kristallin femtosekund-modlåst oscillator handledd av professor Antonio Agnesi. Efteråt fortsatte jag vid GSI helmholtzzentrum fur Schwerionenforschung, Darmstadt (Tyskland) som postdoktor med projektet "C+ ionization with XUV at CRYRING" från 2018 till 2020.

Mina forskningsintressen täcker olika typer av diodpumpade halvledarlasrar baserade på dopningsjoner av sällsynta jordartsmetaller och övergångsmetaller, särskilt Nd-, Yb- och Cr-dopade, kristallina Raman-lasrar, Q-switchade lasrar för korta (ns) pulser, vågledarlasrar, modlåsta lasrar för ultrakorta (ps och fs) pulser och modlåsningsprinciper och -anordningar. Dessutom, genom att dra nytta av nuvarande position i Ultrasnabb nanovetenskap lab vid Umeå universitet, ledd av Dr. Nicolo Maccaferri, skulle jag vilja utöka forskningen från att handla om inte bara själva laserkällan, utan även om de tillämpade aspekterna av ljus-materia-interaktioner i avancerade och multifunktionella nano- och metamaterial för optoelektronik genom optisk spektroskopi.

Nanophotonics, Walter de Gruyter 2024, Vol. 13, (7) : 1159-1167
Caligiuri, Vincenzo; Kwon, Hyunah; Griesi, Andrea; et al.
Journal of Optics, Institute of Physics (IOP) 2024, Vol. 26, (4)
Tapani, Tlek; Lin, Haifeng; de Andres, Aitor; et al.
Applied Physics Reviews, American Institute of Physics (AIP) 2023, Vol. 10, (2)
Nana Koya, Alemayehu; Romanelli, Marco; Kuttruff, Joel; et al.
Proceedings of SPIE - The International Society for Optical Engineering
Tapani, Tilaike; Lin, Haifeng; Henriksson, Nils; et al.

Forskargrupper

Gruppmedlem

Forskningsprojekt