Hoppa direkt till innehållet
printicon
Personalbild Ingrid Söderbergh

Ingrid Söderbergh

Telefon

090-786 60 24 , 070-604 03 34

Plats

Förvaltningshuset, plan 6, Universitetstorget 16 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag är forskningskommunikatör och arbetar övergripande med Teknisk-naturvetenskapliga fakultetens kontakter med media. Kontakta mig om du har pressfrågor.

 • Presentation

  Jag är forskningskommunikatör och arbetar övergripande med Teknisk-naturvetenskapliga fakultetens kontakter med media. Jag arbetar med strategisk kommunikationsplanering, bevakar nya forskningsresultat, skriver pressmeddelanden, arrangerar presskonferenser och hjälper media med frågor. Jag är också webbredaktör på umu.se och skribent i personaltidningen Tänk och Aktum.

  Jag ansvarar också för övergripande intern information och bevakar bland annat beslut i nämnd och kommittér. Jag är redaktör för TN Veckonytt som skickas ut varje fredag.

  Välkommen att kontakta mig via telefon, e-post eller besök om du har frågor om pressinformation, pressbilder eller söker kontakt med forskare.

  Mitt kontor finns på fakultetskansliet plan 6 i Förvaltningshuset.

  Lite om min akademiska bakgrund: Jag har en magisterexamen i biologi och en masterexamen i vetenskapsjournalistik från Umeå universitet. Jag har tidigare bland annat arbetat med forskning och kommunikation på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU: Vindelns försöksparker, Heurekaprojektet och Future Forests.

  Jag är intresserad av språkfrågor och har kunskaper i engelska, tyska och franska.

  Fäll ihop