Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 21 oktober 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon
Personalbild Ingrid Söderbergh

Ingrid Söderbergh

Jag arbetar som kommunikatör inom forskning på teknisk-naturvetenskaplig fakultet samt vid Umeå universitets Företagsforskarskola. Kontakta mig om du har pressfrågor.

Verksam vid

Anknytning
Plats
Förvaltningshuset, plan 6, Universitetstorget 16 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag är forskningskommunikatör och arbetar med att berätta om forskning på Teknisk-naturvetenskaplig fakultet genom olika kanaler. Jag arbetar med strategisk kommunikationsplanering, bevakar nya forskningsresultat, skriver pressmeddelanden, arrangerar presskonferenser och besvarar medias frågor. Jag är också webbredaktör på umu.se och skribent i personaltidningen Tänk och Aktum.

Jag ansvarar också för övergripande intern information och bevakar bland annat beslut i nämnd och kommittér. Jag är redaktör för TN Veckonytt som skickas ut varje fredag.

Välkommen att kontakta mig via telefon, e-post eller besök om du har frågor om press, pressbilder eller söker kontakt med forskare. Mitt kontor finns på Kansliet för teknik och naturvetenskap, plan 6 i Förvaltningshuset.

Lite om min akademiska bakgrund: Jag har en magisterexamen i biologi och en masterexamen i vetenskapsjournalistik från Umeå universitet. Jag har tidigare bland annat arbetat med forskning och kommunikation på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU: Vindelns försöksparker, Heurekaprojektet och Future Forests.

Jag är intresserad av litteratur och språk och har kunskaper i engelska, tyska och franska.