"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kasturika Shankar

Kasturika är doktorand i Lars-Anders Carlson Lab och undersöker den molekylära mekanismen för enterovirusreplikation med hjälp av biokemi och strukturbiologiska tekniker.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Forskningsassistent vid Institutionen för medicinsk kemi och biofysik Enhet: Lars-Anders Carlson group
Plats
Kemihuset (K), Campus, Umeå Umeå universitet, 901 87 Umeå

Kasturika Shankar tog sin kandidatexamen i mikrobiologi från Delhi University, Indien, där hon upptäckte sitt intresse för mikrober och under sin masterexamen i bioteknik från IIT Roorkee, Indien studerade hon antimikrobiell resistens.

Kasturika flyttade till Umeå 2018 och studerar nu virus! I sitt doktorandprojekt fokuserar hon på enterovirus, som är en grupp virus som orsakar olika sjukdomar som polio, hjärnhinneinflammation och hand-, fot- och klövsjuka. Med hjälp av en kombination av biokemiska och strukturbiologiska tekniker ämnar Kasturika bestämma de molekylära detaljerna för enterovirusreplikation. Hon ingår i Lars-Anders Carlsons forskargrupp.

Efter att ha avslutat sin doktorsexamen planerar Kasturika att söka ett postdoktorstipendium för att vidareutveckla sin expertis inom strukturell biologi och virologi. Ytterst siktar hon på att etablera en karriär inom vetenskapskommunikation, där hon kan använda konst för att visuellt representera vetenskapliga koncept för en bredare publik.

Autophagy, Taylor & Francis Group 2023, Vol. 19, (7) : 2156-2158
Dahmane, Selma; Shankar, Kasturika; Carlson, Lars-Anders
Nature Communications, Nature Publishing Group 2022, Vol. 13, (1)
Dahmane, Selma; Kerviel, Adeline; Morado, Dustin R.; et al.

Forskargrupper

Gruppmedlem