"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Marie Peters

Marie är doktorand i Anna Överbys grupp. Hennes forskning fokuserar på att identifiera och förstå cellulära proteiners roll i flavivirusets livscykel.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Plats
6F och 6M, Universitetssjukhuset by 6 o 24 Umeå universitet, 901 85 Umeå

Marie Peters doktorandprojekt fokuserar på att identifiera och karakterisera cellulära proteiner involverade i flavivirusets livscykel, i synnerhet proteiner involverade i fästingburet encefalitvirus (TBEV)-infektion, i syfte att potentiellt identifiera mål för antiviral terapi. En av gruppen av proteiner som hon för närvarande arbetar med att karakterisera under infektion är nukleoporinerna. För detta använder hon en kombination av biokemiska och molekylärbiologiska tekniker för att se och förstå olika aspekter av dessa proteiner under flavivirusinfektion.

Marie har en kandidatexamen i molecular life science från universitetet i Lübeck där hon utvecklade och intresserade sig för molekylära tekniker. Efter detta flyttade hon till Sverige där hon tog en masterexamen i molekylärbiologi vid Umeå universitet. Under sin tid i Umeå upptäckte hon sin passion för virologiområdet och bestämde sig för att stanna i Umeå och doktorera i virologi i Anna Överby lab.

Forskargrupper

Gruppmedlem