"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Nadeem Ullah

Jag är postdoktor i Constantin Urbans grupp. Min forskning fokuserar främst på näringsimmunitet tillämpad av neutrofiler.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Anknuten som övrig/annan befattning till Institutionen för klinisk mikrobiologi
Plats

Jag gjorde masterstudier i klinisk mikrobiologi och medicinsk mikrobiologi vid Near East University (NEU) mersin 10, Turkiet. Strax efter att ha avslutat min master, åkte jag till Tongji Medical College Huazhong University of Science and Technology Wuhan PR Kina, för att fortsätta med doktorandstudier och tog en doktorsexamen i infektionsimmunologi. I min forskning fokuserade jag på att utveckla ett nytt subenhetsvaccin mot Mycobacterium tuberculosis.

Efter min doktorsexamen blev jag postdoktor vid Karolinska Institutet, där jag fokuserade på att undersöka CD4 T-cellssvar under infektion med Mycobacterium tuberculosis. Jag bestämde mig för att fortsätta min forskarkarriär som postdoktor inom samma område vid Umeå universitet. Jag har ett Kempe Foundation Postdoc-stipendium och bedriver forskning i professor Constantin Urbans lab.

Mina forskning i Umeå universitet fokuserar på näringsimmunitet, metalljonflöden och underliggande molekylära mekanismer under immunsvar hos neutrofiler mot mikrobiella patogener. Vi hoppas att avslöja nya mekanismer i metallberövande med spännande publicering i välrenommerade vetenskapliga tidskrifter.

Utöver mina forskningssträvanden är jag engagerad i att främja en kultur av samarbete och mentorskap. Jag strävar efter att samarbeta med andra forskare, vårdpersonal och studenter och dela kunskap och erfarenheter för att odla en levande lärandemiljö. Genom att vårda nästa generation av kliniska mikrobiologer tänker jag lämna en bestående inverkan på området.

Journal of Infection and Public Health, Elsevier 2023, Vol. 16, (9) : 1368-1378
Ahmad, Sajjad; Ahmed, Jawad; Khalifa, Eman H.; et al.
International Journal of Environmental Research and Public Health, MDPI 2023, Vol. 20, (3)
Muhammad, Noor; Khan, Muhammad Tahir; Ali, Sajid; et al.
Disaster Medicine and Public Health Preparedness, Cambridge University Press 2022, Vol. 16, (6) : 2290-2292
Muhammad, Khayal; Shah, Syed Sikandar; Muhammad, Gul; et al.

Forskargrupper

Gruppmedlem