Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 21 oktober 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Partneruniversitet vid Samhällsvetenskaplig fakultet

Samhällsvetenskaplig fakultet har den mest omfattande utbytesverksamheten vid Umeå universitet. Ambitionen är att alla studerande ska ha möjlighet att få internationella erfarenheter.

Det går till exempel att studera en termin eller ett år på ett av universitetets hundratals partneruniversitet, eller delta i olika kurser och aktiviteter med utländska studerande på hemmaplan.

De flesta av universitetets partneruniversitet ligger i Europa, men vi har partners i alla världsdelar. För att ytterligare utöka möjligheterna till utbytesstudier har fakulteten också knutit egna kontakter med ett antal partneruniversitet.

Institutionsavtal – Erasmus

Tyngdpunkten inom utbytesverksamheten ligger inom Europasamarbetet. Mer om studerandeutbytet framgår av respektive institutions hemsida. Du har också möjlighet att besöka, e-posta eller ringa till berörd institutions internationella kontaktperson för mer information.

Fakultetens partneruniversitet

Ryerson University har enbart öppet för studenter vid följande institutioner:
- statsvetenskap
- psykologi
- sociologi

Sommarkurser i Kina och Indien 2020

Förutom vårt ordinarie kursutbud går det även att läsa sommarkurser utanför Europa. Sista ansökningsdag är 26 februari, 2020.

Läs mer om sommarkurserna

För mer information, kontakta: