"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Studera utomlands - Institutionen för kultur- och medievetenskaper

Många studenter vid Umeå universitet väljer att studera en eller två terminer utomlands. Att vara utbytesstudent innebär att du läser en begränsad del av din utbildning på ett partneruniversitet i ett annat land och sedan får det du läst tillgodoräknat i din examen från Umeå.

Är du intresserad av studera utomlands? Vill du utmana dig själv samtidigt som du kryddar ditt CV med internationella erfarenheter? Då ska du tas chansen att bli en utbytesstudent. Lära känna ett nytt land, en ny kultur och skaffa dig nya vänskaper som kan räcka livet ut!

Utbytesavtal

För att kunna studera utomlands som utbytesstudent krävs det att du söker en  utbytesplats som Umeå universitet har genom utbytesavtal med partneruniversitet runt om i världen. 

Institutionen för kultur- och medievetenskaper har tre egna institutionsavtal  med universitet i Estland och Tyskland, men som student vid institutionen kan du också studera i utlandet inom ramen för ett andra flertal fakultets- och universitetsavtal. Om du vill veta mer om dessa avtal, ta kontakt med den internationella kontaktpersonen för det ämne du läser. 

Plugga utanför Europa

Sök utbytesstudier i Australien, Indien, Japan, Kanada, Kina, Mexiko, Nya Zeeland, Sydkorea, Taiwan eller USA.

Praktik eller kurser

Lämpligen lägger du dina utlandsstudier under en termin med valfria kurser och planerar sedan kursinnehållet med din kontaktperson. Om du läser en praktikkurs kan du också välja att genomföra pratiken på en praktikplats i ett annat land. 

Kontaktinformation

För med information vad gäller utlandsstudier för dig som läser vid institution en för kultur- och medievetenskaper, vänligen kontakta;

Internationell koordinator

Christina Wirén
Administratör
E-post
E-post
Telefon
090-786 64 16
Senast uppdaterad: 2022-10-24