Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Om något krånglar finns Infocenter

Universitetet är ett stort ställe som ibland kan vara lite snårigt att hitta rätt i och förstå sig på. Närmare 50 institutioner, ca 4 000 anställda och drygt 30 000 studenter gör att saker kan fungera olika på olika delar av universitetet. För att du ska få lägga din tid och energi på att förstå din utbildning, och inte på att förstå universitetets organisation, har vi samlat kunskap och vägledning på en och samma plats - Infocenter.

Vad funderar du på just nu?

Du kanske inte vet än om du kommer in på den utbildning du sökt hos oss. Eller kanske har du en hel del funderingar inför terminsstarten? Funderar du på något om din ansökan? Eller vad som kan vara bra att ordna med innan terminen börjar? Vi vill såklart hjälpa dig med det vi kan redan nu. Ring eller mejla dina frågor och funderingar om vad som händer nu.

Välkommen till Infocenter med alla slags frågor som rör dina studier och universitetet.

Infocenter – mitt i Universum

Om du vill besöka Infocenter hittar du det mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så). Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Infocenter hjälper dig med Umu-id, hämtar ut ditt Umu-kort, att hitta rätt i lokaler eller tipsar om en studievägledare, sjuksköterska eller kurator. Vi kan svara på de flesta frågor, och har vi inte ett svar direkt så vet vi var och hur du kan komma vidare.

Infocenter

På grund av covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför ber vi dig att i första hand använda kontaktformuläret eller ringa till oss.

Reception
Öppet helgfria vardagar kl. 10.00-14.00
Hitta till Infocenter i Universum

Vecka 26–32 är receptionen stängd. Du kan nå oss via telefon eller via kontaktformuläret alla helgfria vardagar kl. 8.00-16.00.

Telefon
Helgfri måndag–fredag kl 8.00-16.30
Telefonnummer: 090-786 50 00

Du kan också använda kontaktformuläret nedan.

Kontaktformulär

Ditt meddelande skickas till Infocenter, som sedan vidarebefordrar meddelandet till den person som ärendet berör.

Universitetet är en myndighet. Meddelanden som du skickar här sparas och blir en allmän handling. Läs på umu.se/gdpr om hur vi hanterar personuppgifter.