Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Om något krånglar finns Infocenter

Universitetet är ett stort ställe som ibland kan vara lite snårigt att hitta rätt i och förstå sig på. Vi hjälper dig.

Universitetet har närmare 50 institutioner, ca 4 000 anställda och drygt 30 000 studenter. Det gör att saker kan fungera olika inom olika delar av universitetet. För att du ska få lägga din tid och energi på att förstå din utbildning, och inte på att förstå universitetets organisation, har vi samlat kunskap och vägledning genom en och samma väg in - Infocenter.

Vad funderar du på just nu?

Du kanske inte vet än om du kommer in på den utbildning du sökt hos oss. Eller kanske har du en hel del funderingar inför terminsstarten? Undrar du om något som rör din ansökan? Eller vad som kan vara bra att ordna med innan terminen börjar? Vi vill såklart hjälpa dig med det vi kan redan nu. Kontakta oss med dina frågor och funderingar.

Infocenter – mitt i Universum

Om du vill besöka Infocenters reception hittar du det mitt på campus Umeå i huset som (jo, faktiskt) heter Universum. Här får du stöd och svar kring allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad.

I Infocenter hämtar du ut ditt Umu-kort, får hjälp med Umu-id, eller med att hitta rätt i lokalerna. Vi kan svara på de flesta frågor, och har vi inte ett svar direkt så vet vi var och hur du kan komma vidare. I vanliga fall finns också drop-in till studievägledare, sjuksköterska eller samtalsbehandlare i Infocenter, men under pandemin ges de stöden online i stället.

Infocenter

Reception

Öppen helgfri måndag–fredag kl 8.00-16.00

Hitta till Infocenter i Universum

Telefon

Helgfri måndag–fredag kl 8.00-16.30
Telefonnummer: 090-786 50 00

Skicka ett meddelande

Använd kontaktformuläret nedan för att skicka ett meddelande till oss.

Kontaktformulär

Ditt meddelande skickas till Infocenter, som vid behov vidarebefordrar det till någon som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Universitetet är en myndighet. Meddelanden som du skickar här sparas och blir en allmän handling. Läs på umu.se/gdpr om hur vi hanterar personuppgifter.