Hoppa direkt till innehållet
printicon

Om något krånglar finns Infocenter

Universitetet är ett stort ställe som ibland kan vara lite snårigt att hitta rätt i och förstå sig på. Fyra fakulteter, närmare 50 institutioner, ca 4 000 anställda och drygt 30 000 studenter gör att saker kan fungera lite olika på olika delar av universitetet. För att du ska få lägga din tid och energi på att förstå det som är viktigt (din utbildning) och inte på att förstå universitetets organisation, har vi samlat kunskap och vägledning på en och samma plats.

 

Infocenter – mitt i Universum

Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du egentligen kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, hämtar ut ditt Umu-kort, får hjälp att hitta rätt i lokaler eller träffar en studievägledare, sjuksköterska eller kurator. De kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

Vad funderar du på just nu?

Du vet inte än om du kommer in på den utbildning du sökt hos oss, men kan ändå ha en hel del funderingar inför hösten. Vi vill såklart hjälpa dig med det vi kan redan nu. Funderar du på något om din ansökan? Eller kanske vad som kan vara bra att ordna under sommaren, innan terminen börjar? Kom förbi Universum, ring eller mejla dina frågor och funderingar om vad som händer nu. Så ses vi i Infocenter i september!

Välkommen till Infocenter med alla slags frågor som rör dina studier och universitetet.

 

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)