Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Studievägledning

Behöver du planera dina fortsatta studier? Kanske läser du fristående kurser för att uppnå examen och vill veta vad du ska tänka på? Prata gärna med en allmän studievägledare vid Studentcentrum. Läs mer här om vad vi kan hjälpa dig med.

Studievägledning - vad är det?

Studentcentrums allmänna studievägledare kan hjälpa dig med

  • individuell vägledning för planering av dina fortsatta studier
  • vägledning om du är osäker på ditt val av utbildning
  • frågor om behörighetskrav och urvalsregler
  • allmänna frågor om studieuppehåll och studieavbrott
  • allmänna frågor om utlandsstudier
  • frågor om studenträtt och examensregler

Vi har tystnadsplikt och lämnar inte ut personliga uppgifter om dig utan ditt medgivande.

Kontakta en allmän studievägledare

Telefon

Telefontider
Måndagar och onsdagar 11.00-12.00
Tisdagar och torsdagar 13.00-14.00

Telefonnummer 090-786 72 70

Stängt alla helger och klämdagar

Digital drop-in

Drop-in-tider
Måndagar 14.00-15.00

När du ansluter till drop-in placeras du i kö och vi hjälper dig så snart vi kan. Om du möts av meddelandet ”The meeting has been locked by host” när du ska ansluta så betyder det att kön är för lång. Vi ber dig då återkomma till nästa drop-in-tid eller ringa oss på våra telefontider.

Anslut till drop-in

Under perioden 24 januari – 18 mars kommer en praktikant från Studie- och yrkesvägledarprogrammet att vara med på vår digitala drop-in.

Stängt alla helger och klämdagar

Boka digitalt samtal eller telefonsamtal

Här kan du boka digitala samtal eller telefonsamtal med en allmän studievägledare.

Spara bekräftelsemejlet som du får på din bokning! Mejlet innehåller en länk för ombokning/avbokning. Om du har bokat ett digitalt möte finns länken till mötet i detta mejl. Om du inte hittar bekräftelsemejlet, kontrollera din skräppost. Markera avsändaren som säker för att inte missa ytterligare mejl.

Du kan boka tid högst 20 dagar i förväg. Nya tider blir tillgängliga allt eftersom och när avbokningar sker kan lediga tider dyka upp med kort varsel.

Boka digitalt samtal eller telefonsamtal här

Boka samtal på campus

På grund av den pågående pandemin är det just nu inte möjligt att boka samtal på campus.

Skicka en skriftlig fråga

Använd kontaktformuläret nedan för att skriva din fråga.

Gruppvägledning 

Ingen planerad gruppvägledning för tillfället.

Studievägledare för program och kurser

På din institutionen eller ditt program finns studievägledare som är väl insatta i ämnet eller programmet. Dit kan du vända dig med frågor om hur utbildningen är upplagd, val av programkurser, möjligheter till praktik och utbytesstudier eller vad som gäller vid studieuppehåll och tillgodoräknande.

Du kan hitta personer att kontakta för en kurs eller ett program på just den utbildningens sida. Du kan också hitta studievägledare för kurser på den aktuella institutionens sida eller på din lärplattform.

Kalendarium

Just nu har vi inga inplanerade aktiviteter. Vill du se kommande aktiviteter för hela universitetet? Gå till vår kalender.

Kontaktformulär

Ditt meddelande skickas till Infocenter, som sedan vidarebefordrar meddelandet till den person det berör. OBS! Kontrollera din skräppost, så att du säkert får vårt svar. Mejl från oss fastnar ibland i skräppostfiltret.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)