Hoppa direkt till innehållet

Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

printicon
Huvudmenyn dold.

Studievägledning

Behöver du planera dina fortsatta studier eller funderar på vad du ska göra efter utbildningen? Prata gärna med en studievägledare. Beroende på vilken typ av frågor du har kan du vända dig till olika studievägledare.

Studievägledning - vad är det?

Studievägledarna vid Studentcentrum kan hjälpa dig med

  • individuell vägledning för planering av dina fortsatta studier
  • vägledning om du är osäker på ditt val av utbildning
  • frågor om behörighetskrav och urvalsregler
  • allmänna frågor om studieuppehåll och studieavbrott
  • allmänna frågor om utlandsstudier
  • frågor om studenträtt och examensregler

Kontakta Studentcentrums studievägledare

Telefon

Telefontid måndag–torsdag kl 11.00-12.00  

Telefonnummer 090-786 72 70

Stängt alla helger och klämdagar

Digital drop-in

Tisdagar och torsdagar 14.00-15.00

När du ansluter till drop-in placeras du i kö och vi hjälper dig så snart vi kan. Om du möts av meddelandet ”The meeting has been locked by host” när du ska ansluta så betyder det att kön är för lång. Vi ber dig då återkomma till nästa drop-in-tid eller ringa oss på våra telefontider.

Anslut till drop-in

Stängt alla helger och klämdagar

Boka samtal

Under perioden 4-15 oktober utökar vi möjligheten att nå oss via telefon och digital drop-in. Därför är det inte möjligt att boka samtal under denna period.

Du kan boka en tid för vägledningssamtal med Studentcentrums studievägledare digitalt eller via telefon.

När du har bokat en tid får du ett bekräftelsemejl - spara det. Mejlet innehåller en länk för ombokning/avbokning och om du har bokat digitalt möte finns länken till mötet i detta mejl. Om du inte hittar mejlet, kontrollera din skräppost eftersom universitetets mejl ofta hamnar där. Markera avsändaren som säker för att inte missa ytterligare mejl.

Observera att lediga tider går att boka högst 20 dagar i förväg. Om inga lediga tider syns på bokningssidan betyder det att alla tider för närvarande är fullbokade. Nya tider blir tillgängliga allt eftersom och när avbokningar sker kan lediga tider dyka upp med kort varsel.

Boka tid här

Skicka en skriftlig fråga

Använd kontaktformuläret nedan för att skriva din fråga.

Gruppvägledning 

GRO I GRUPP - för dig som är osäker på vad du vill studera

Studentcentrums studievägledare erbjuder gruppvägledning för dig som inte har bestämt vilken väg du ska välja, vill inspireras tillsammans med andra och få vägledning av studievägledare vid Umeå universitet.

Syftet är att du ska hitta ett studie- eller karriärmål utifrån intressen, värderingar, personliga egenskaper och färdigheter, alternativt hitta en riktning och verktyg för att komma framåt.

Under passen kommer personliga erfarenheter, utbildningsvägar och handlingsplan att diskuteras i mindre grupp.

Gruppvägledningen består av tre digitala tillfällen som bygger på varandra.

Målgrupp: Alla som känner sig osäkra på utbildnings- och karriärval och tänker sig att studera vid Umeå universitet. Både blivande studenter och studenter, behöriga och obehöriga.

Datum och tid: Måndagarna 20 och 27 september och 4 oktober kl. 13-15.

Antal platser är begränsat. Anmälningar tas fortfarande emot och du meddelas via mejl om du har fått en plats. Kontrollera därför din skräppost så att mejlet inte fastnar där.

Välkommen att anmäla dig här!

Studievägledare för program och kurser

På din institutionen eller ditt program finns studievägledare som är väl insatta i ämnet eller programmet. Dit kan du vända dig med frågor om hur utbildningen är upplagd, val av programkurser, möjligheter till praktik och utbytesstudier eller vad som gäller vid studieuppehåll och tillgodoräknande.

Du kan hitta personer att kontakta för en kurs eller ett program på just den utbildningens sida. Du kan också hitta studievägledare för kurser på den aktuella institutionens sida.

Kontaktformulär

Ditt meddelande skickas till Infocenter, som sedan vidarebefordrar meddelandet till den person det berör. OBS! Kontrollera din skräppost, så att du säkert får vårt svar. Mejl från oss fastnar ibland i skräppostfiltret.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)