Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Tentamen

Här hittar du all information om att skriva salstentamen i universitetets gemensamma skrivsalar. Du hittar också information om hur du skriver en digital salstentamen.

Skriva tentamen

Du kan se inbokade tentamenstillfällen i bokningssystemet TimeEdit.

Schema över inbokade tentamenstillfällen

Anmäl dig alltid till tentamen

Du måste alltid anmäla dig till en tentamen. För att du ska kunna anmäla dig till tentamen måste du vara registrerad på kursen och anmälningsperioden vara öppen. Du kan avanmäla dig fram till att tentamenstillfället har passerat.

Institutionen som ger kursen väljer hur tentamensanmälan ska göras. Läs mer här om hur du anmäler dig till tentamen på studentwebben.

Rutiner och regler vid salstentamen

Delta inte om du är sjuk

Om du är sjuk ska du inte vara med på din tentamen, och anmäler det till din lärare. Om du inte kan vara med på grund av att du är sjuk, kan du istället skriva tentamen nästa gång den ges. 

Minska trängsel i byggnaden

Det är fortfarande viktigt att förhindra trängsel, så försök att befinna dig så kort tid som möjligt i korridorerna utanför tentamenssalen, både före och efter tentan.  

Legitimera dig

Tentamensvakten kommer att kontrollera din legitimation och anmälan efter att du satt dig vid din plats och tentamen har börjat. Kom därför ihåg att ta med din legitimation till din plats. 

Frågor och funderingar under tentamen? Kontakta en vakt 

Om du har frågor och funderingar under tentan, går du fram till tentamensvakten och ställer dina frågor vid hens plats genom plexiglaset. Kom ihåg att även här hålla avstånd till både andra studenter och tentamensvakten – håll koll på golvmarkeringarna. 

Lämna in tentamen

När du lämnar in din tentamen går du fram till vaktbordet, visar legitimation och lämnar in din tenta. Kom ihåg att även här hålla avstånd till både andra studenter och tentamensvakten – håll koll på golvmarkeringarna.

Läs de fullständiga reglerna 

Regler för tentamensskrivningar

 

 

Hitta till skrivsalen

Universitetets skrivsalar finns i Östra paviljongen, Ålidbacken 23. Vid tillfällen då många studenter skriver samtidigt, används även andra lokaler.

Östra paviljongen på campuskartan

Från och med den 3 februari 2020 kostar det att parkera vid Östra paviljongen. Kostnaden är 5 kr/timme och betalning sker via parkster eller sms.

Förbered dig inför en digital salstentamen

En digital salstentamen skrivs på egen dator eller på en i förväg bokad lånedator i universitetets skrivsalar. För att genomföra en digital salstentamen behöver du göra en del förberedelser.

Förberedelser inför en digital salstentamen