Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Umu-kortet

Umu-kortet är ditt personliga kort och innehåller flera olika funktioner som du som student behöver. Kortet fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

Information om saldo på Umu-kort

Sedan den 26 april kan du inte längre ladda ditt konto med pengar. Istället laddas ditt Umu-kort med 50 kr/dag som du kan använda till utskrifter, kopiering eller skanning.

Läs mer om förändringen och vad den innebär. 

Det här används Umu-kortet till 

Lånekort

Ditt Umu-kort gäller som lånekort vid Universitetsbiblioteket, Medicinska biblioteket, UB Konstnärligt campus samt Arkiv och specialsamlingar under tiden du studerar.

Umeå universitetsbibliotek

Inpassering

Med Umu-kortet får du tillträde till de lokaler som du behöver för din utbildning, även efter kontorstid. Kortet kan bara användas som passerkort så länge som kortet är giltigt. Hur länge det är giltigt beror på vilka kurser du är registrerad på.

Umu-kortet fungerar inte som passerkort i Norrlands universitetssjukhus (NUS) lokaler. Där gäller landstingskortet.

Utskrifter och kopiering

Du använder ditt Umu-kort för att identifiera dig vid skrivaren när du vill skriva ut, kopiera och skanna. Du kan skriva ut från en av universitetets datorer eller från din egen dator och hämta dina utskrifter på valfri skrivare inom universitetet, märkt med "Umu-kort".

Sedan 26 april är det inte längre möjligt att ladda Umu-kortet med pengar, kortet laddas istället automatiskt med 50 kr/dag som kan användas vid skrivarna. Detta gäller fram till höstterminen. 

Så här gör du för att skriva ut med ditt Umu-kort

Frågor och svar om Umu-kortet

Hur länge är mitt Umu-kort giltigt?

Så länge du studerar på Umeå universitet kommer ditt kort uppdateras automatiskt vid varje kursregistrering. Samma kort kommer att användas under hela din studietid på Umeå universitet.

Jag har tappat mitt kort, vad gör jag? 

Kontakta Infocenter så hjälper de dig. Ditt borttappade kort spärras och mot en kostnad på 50 kronor trycks ett nytt kort som du kan hämta på Infocenter.

Jag har glömt min pin-kod, hur får jag en ny?

Om du har glömt bort din pin-kod kan du gå förbi eller kontakta Infocenter så hjälper de dig skapa en ny kod. 

Var kommer jag in med Umu-kortet?

Beroende på vilken kurs eller utbildning du går har du access till olika delar av universitetet där du har din undervisning. Du behöver inte själv ha koll på detta utan vårt system ger behörigheter. 

Behöver jag lämna tillbaka kortet när jag slutar? 

Nej, du behöver inte lämna tillbaka Umu-kortet. Det avregistreras automatiskt när du inte längre är registrerad på någon kurs vid Umeå Universitet. 

Jag studerar på distans, behöver jag ett Umu-kort då?

Om du som studerar på distans inte behöver tillträde till universitetets lokaler under kvällar och helger, använda skrivare på universitetet eller låna böcker från biblioteket behöver du nödvändigtvis inget Umu-kort. Om du under din studietid inser att du behöver ett umu-kort kan du ansöka om ett och hämta det på Infocenter nästa gång du är på campus. 

 

Ansök om Umu-kort

Efter att du aktiverat ditt Umu-id kan du göra din beställning av ditt personliga Umu-kort. Det gör du genom att logga in på studentwebben från denna sida och klicka på "Ansök om Umu-kort" som kommer dyka upp på sidan. Du måste vara inloggad för att se knappen. Om knappen är grå har du redan klickat på den. Du får direkt ett mejl till den mejladress du har registrerat där det står hur du gör för att ansöka om kortet. 

Får du inget e-postmeddelande? 

Hittar du inte meddelandet i inboxen, titta i skräp- eller spam-mappen. Kan du ändå inte se att du fått meddelandet, vänd dig till Infocenter för hjälp.

Hämta ut Umu-kortet

Normalt tar det 2–4 dagar från det att du beställt ditt kort till att du kan hämta det i Infocenter. Vid terminsstarter kan det ta lite längre tid.

Du får inget meddelande om att kortet är färdigt att hämta ut. Däremot blir du meddelad om kortet inte kunnat tryckas på grund av exempelvis bristande fotokvalitet. Är du osäker på om kortet finns att hämta går det bra att ringa till Infocenter och fråga före. Kom ihåg att ta med legitimation vid uthämtning av kortet.

Du som studerar på campus Örnsköldsvik hämtar ditt kort på servicecenter Örnsköldsvik.

Har du frågor eller behöver hjälp?

Infocenter

Reception 

Öppet helgfri måndag–fredag kl. 8.00-16.00.
Hitta till Infocenter i Universum

Telefon

Helgfri måndag–fredag kl 8.00-16.30.
Telefonnummer: 090-786 50 00.

Skicka ett meddelande

Använd kontaktformuläret nedan för att skicka ett meddelande till oss.

Kontaktformulär

Ditt meddelande skickas till Infocenter, som vid behov vidarebefordrar det till någon som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Universitetet är en myndighet. Meddelanden som du skickar här sparas och blir en allmän handling. Läs på umu.se/gdpr om hur vi hanterar personuppgifter.