Hoppa direkt till innehållet
printicon

Umu-id

Som student måste du ha ett Umu-id för att till exempel kunna använda våra trådlösa nätverk, lärplattformarna Cambro och Moodle och Portalen. Ett Umu-id får du när du blivit antagen, men du måste sedan själv aktivera det för att kunna använda det.

Som student vid Umeå universitet får du ett användarkonto, Umu-id. Med det får du tillgång till våra trådlösa nätverk, de centrala lärplattformarna Cambro och Moodle, samt Portalen där du bland annat kan anmäla dig till tentamen, ta ut studieintyg eller ansöka om examen. Du får även en e-postadress, som du når via o365.umu.se.

Du behöver även ditt Umu-id för att kunna skaffa ditt Umu-kort. Därför är det viktigt att du aktiverar ditt användarkonto så snart som möjligt!

Två sätt att aktivera ditt Umu-id

Du aktiverar ditt Umu-id i aktiveringsguiden. För att aktivera ditt id använder du antingen den aktiveringskod som skickas till din bokföringsadress eller ditt konto på Antagning.se.

Aktiveringskod

När du har antagits i det sista urvalet får du uppgifter om en aktiveringskod skickat i ett brev till din folkbokföringsadress. Brevet får du första veckan i augusti respektive januari beroende på om du ska börja läsa på höst- respektive vårterminen.

Aktiveringsguiden

Konto på Antagning.se

Du kan aktivera ditt Umu-id med hjälp av ditt konto på Antagning.se från och med

  • första veckan i augusti om du börjar på höstterminen
  • första veckan i januari om du börjar på vårterminen.

Aktiveringsguiden

Om du är utbytesstudent

Om du är antagen vid Umeå universitet som utbytesstudent får du information om hur du ska aktivera ditt användarkonto när du kommer till Umeå.

Användarnamn

När du aktiverar ditt användarkonto får du ett användarnamn. För studenter är användarnamnet detsamma som den del som står före @ i student-e-postadressen.

Exempel: personen som har e-postadressen aonmus95@student.umu.se har användarnamnet aonmus95.

Glömt lösenord eller användarnamn?
Glömt lösenord eller användarnamn?

Få igen lösenord och användarnamn eller ändra lösenord i aktiveringsguiden, Servicedesk eller Portalen.