"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ahmad Hakimy

Ahmad Hakimy, socionomstudent, spenderar en hösttermin vid Keele University i Storbritannien. Han fick en utbytesplats via de universitetsövergripande avtalen inom Europa, som alla studenter vid Umeå universitet kan söka. Här berättar han om sin upplevelse.

Vad lockade dig att söka utbytesstudier och varför just Storbritannien?

Eftersom jag i framtiden vill jobba internationellt var det rimligt att ta till vara på möjligheten och söka utbytesstudier. Engelskan, forskningen inom socialt arbete, matkulturen och mina tidigare besök i landet måste ha varit det som lockade mig till UK. 

Hur är det att studera i ett annat land?

Studierna i UK jämfört med hemma är annorlunda. Ett exempel är att här läser man alla kurser samtidigt och examinerar dem i slutet av terminen. Det innebär att terminsslutet brukar vara mycket stressigt och många timmar spenderas på biblioteket. Det har varit tufft och jag har utvecklats av det. 

Hur var det att hitta passande kurser?

Det var lätt att hitta passande kurser, jag fick den hjälp jag behövde och man kunde ändra sina kurser en vecka in i terminen.

Vilka är fördelarna med att studera utomlands?

Fördelarna och möjligheterna är många och tiden kort. Det är därför viktigt att du har klart för dig varför du vill åka utomlands, då kan du prioritera din tid åt det du själv vill. I mitt fall har det varit att knyta kontakter, utforska landet och uppleva matkulturen. 

Hur spenderar du tiden utöver studierna?

För mig har mycket tid lagts på att utforska landet, träna och uppleva nya saker.  

Vad är ditt bästa minne hittills från utbytesstudierna?  

Det måste vara när mitt lag vann en fotbollsturnering på Keele University och när jag besökte Birmingham. 

Hur har utbytestiden motsvarat dina förväntningar?

Jag förväntade mig att utbytestiden skulle vara mycket upplevelserik och att mycket skulle hända under kort tid och så blev det också. Det har varit många aktiviteter som universitetet har anordnat och mycket som man själv också har hittat på. 

Vad är ditt råd till någon som vill åka på utbyte?

Mitt råd till dig som åker på utbytesstudier är att förtydliga din avsikt med varför du åker, åk och ha det trevligt. Du behöver inte ha svar på alla frågor. Det löser sig. 

Publicerad: 2022-01-31