"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Jean-Philippe Zirignon

Studerar Civilekonomprogrammet på Umeå universitet
Värduniversitet: University of Minnesota Duluth, USA


Vad lockade dig att söka utbytesstudier och varför just USA?
Sedan jag var runt 10 år har jag alltid velat resa till USA. Jag tror det var kulturen som lockade mest, samt att engelska är det språk de talar där. När jag fick reda på att jag enkelt kunde passa in utlandsstudier i mitt studieprogram tvekade jag inte en sekund, och valde USA som förstaval. Jag visste även att detta skulle göra mig mer attraktiv på arbetsmarknaden hos internationella företag, vilket även stämde i efterhand då jag just nu spenderar andra vändan hos Adidas högkvarter i Tyskland.

Hur var det att studera i ett annat land?
Det var otroligt givande och den roligaste delen av min utbildning, utan tvekan. Jag lärde mig väldigt mycket vilket var ovärderligt senare då jag flyttade utomlands för jobb. Det är intressant att se hur studentlivet i USA är dessutom.

Vilka är fördelarna med att studera utomlands?
Jag lärde mig mer utomlands än vad jag gjorde hemma i Sverige, både akademiskt och gällande kultur. Man utvecklas väldigt mycket, vilket är otroligt fördelaktigt senare när man pluggat klart. Detta gäller speciellt om man planerar att jobba utomlands efter studietiden, eller resa.

Vilket är ditt bästa minne från utbytesstudierna?
Mina bästa minnen är från en field trip vi åkte på under kursen Sports Marketing, där vi fick en tour genom Minnesota Vikings träningsanläggning och arena (NFL). Vi åkte även på några andra field trips med skolan, och man får en insyn i andra delar av det amerikanska samhället på det sättet. Dessa typer av resor är något man oftast bara kan få utomlands.

Vad är ditt råd till någon som vill åka på utbyte?
Mitt enda råd är: Åk! Tveka inte, det kommer vara det roligaste och mest lärorika som hänt under dina studier, vare sig du vill söka dig utomlands efter studierna eller inte. Mitt tips är även att inte bara umgås med folk från det egna landet eller som kommer från samma skola, utan att även lära känna folk från andra kulturer. Detta resulterade för mig i att jag exempelvis fick uppleva den amerikanska högtiden Thanksgiving bland annat.

Namn
Jean-Philippe
Publicerad: 2020-09-01