Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Vanliga frågor och svar om studier och studentliv

Här finner du svar på vanliga frågor som rör antagningsbesked, bostad, användaruppgifter och mycket mera. Finns inte din fråga med kan du alltid ringa till Infocenter. Telefon: 090-786 50 00.

Kontakt för olika frågor

Antagningsbesked och välkomstbrev

 • När kommer antagningsbeskedet?

  I början av juli respektive mitten av december kommer första antagningsbeskedet inför nästa termin. Och du, kom ihåg att du måste tacka ja i tid för att behålla din plats.

  Har du sökt en sommarkurs kommer antagningsbeskedet i början av maj. Läs i ditt välkomstbrev vad du behöver göra och när.

  Här ser du vilka datum som gäller för antagningsbeskedet

  Hitta ditt välkomstbrev

  Fäll ihop
 • Hur svarar jag på mitt antagningsbesked?

  Alla som gjort en anmälan kommer att få ett antagningsbesked.

  Du som anmält dig på Antagning.se får en notifiering, vanligtvis via mejl eller sms, om att du har fått ditt antagningsbesked och att det finns att läsa genom att logga in på Antagning.se. När du är inloggad på Antagning.se ser du om du blivit antagen eller fått en reservplats. Du måste tacka ja till din plats som antagen eller reserv för att behålla den.

  Har du i stället gjort din anmälan på papper och skickat in den med post så skickas antagningsbeskedet till din adress. Då får du fylla i och skicka in ditt svar till den adress som anges på blanketten.

  Läs mer om hur det går till kring anmälan.

  Fäll ihop
 • När får jag mitt välkomstbrev?

  I välkomstbrevet från din utbildning står vad, hur och när du måste göra saker innan kursstart. Det kan exempelvis vara obligatoriskt att närvara vid upprop, logga in i lärplattformar eller att registrera dig via andra system för att du ska få behålla din plats.

  Ditt välkomstbrev hittar du i första hand på studentwebben. I vissa fall kan det även skickas till dig via e-post eller som ett brev.

  Hör gärna av dig till oss om du inte hittar ditt välkomstbrev så hjälper vi dig! Använd gärna kontaktformuläret på denna sida, eller ring oss på 090-786 50 00.

  Här hittar du ditt välkomstbrev!

  Fäll ihop

Hitta bostad

Umu-id och IT-tjänster

Studentstad och sociala aktiviteter

 • Vad är och hur går "inspark, nolle-p, phösare" till?

  På de flesta program arrangerar tidigare programstudenter en mottagning vid terminsstarten för nybörjarna på programmet. Mottagningen går under olika namn, som "inspark", "nolleperiod" eller "phösare". Den innebär en rad olika aktiviteter för teambuilding, lära känna varandra och lära känna studentstaden Umeå och campus. Allt är frivilligt och aktiviteterna är väldigt populära att delta i. Om ditt program brukar ordna med mottagning för nya studenter så får du veta mer om det under första veckan.

  Fäll ihop
 • Hur är Umeå som studentstad?

  Här i Umeå finns alla nyanser. Från snörika vintrar till soliga sommardagar, från kust och hav till djupa skogar, från pulserande stadsliv till knäpptysta norrskensnätter. Men framförallt ryms här drygt 120 000 människor som tillsammans sätter färg på staden. Umeå universitet har ett samlat campus och här finns Europas största sportcenter, Iksu.

  Därför Umeå!

  Kika gärna in på visitumea.se och se vad som är på gång i Umeåregionen

  Fäll ihop

Reservplats och sen anmälan

Kontaktformulär

Ditt meddelande skickas till vår personal på Infocenter, som sedan vidarebefordrar meddelandet till den som det berör.

Universitetet är en myndighet. Meddelanden som du skickar här sparas och blir en allmän handling. Läs på umu.se/gdpr om hur vi hanterar personuppgifter.