"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Design av informationssystem

Du är antagen till kursen Design av informationssystem som ingår i SVP-programmet, termin 3.  Registrering på kursen sker via studentwebben den 24/8-6/9. Hittar du inte de svar du behöver här i brevet, eller på vår webb, så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi så fort vi kan. Välkommen!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Även fast du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. För den här kursen gör du det via studentwebben den 24/8-6/9.
  Studentwebben: https://www.umu.se/student/


  För denna kurs använer vi Canvas: https://www.canvas.umu.se/courses/922

  Du loggar in via ditt umu-id


  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan närvara vid kursstart måste du kontakta oss så fort som möjligt.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  31/8 2020

  Tid: se schema, studentwebben

  Plats: MIT huset, Canvas länk: https://www.canvas.umu.se/courses/922

  Oavsett om du är systemvetare som påbörjar ditt andra år, fristående student eller statistiker så är du varmt välkommen att läsa kursmomentet Objektorienterad programmering. Studierna blir lite speciella denna höst, då ni är 51 stycken anmälda och vi dessutom fått restriktioner rörande social distansering. Vi har därför redan tidigt valt att försöka genomföra denna kurs med hjälp av distansteknik så långt som möjligt. Det innebär att du som student kommer att få möjlighet att lyssna till föreläsningar online i din egen takt, kunna pausa och spela tillbaka alla moment i våra videobaserade workshops, och logga in i Zoom för handledning med någon av våra duktiga amanuenser. Gott om fördelar med andra ord, som kompensation för att vi inte får ses fysiskt ännu.

  Ett föreslaget schema kommer att publiceras. Förutom kursintroduktionen (som hålls live) är planen att publicera resten av materialet i den takt det blir färdigt, så schemat ska mest tas som en fingervisning och ett stöd i era studier. De enda tider som är fasta är kursintroduktionen och deadlines för uppgifterna.

  Campus håller öppet som vanligt. Det innebär att ni har full tillgång till våra splitternya datasalar, om ni vill sitta där och plugga. I annat fall går det bra att ladda hem IntelliJ Common Edition (som kommer att vara vårt IDE, d v s utvecklingsmiljö) https://www.jetbrains.com/idea/ (Länkar till en externa sida.) och följa kursen från en egen dator.

  Mer information kommer efter sommaren. Väl mött till hösten!

  Era lärare,
  Dan och Karin

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Kursen har 4 moment:

  Moment 1. Objektorienterad programmering, 7,5 högskolepoäng

  Moment 2. Databasdesign, 7,5 högskolepoäng

  Moment 3. Människa-datorinteraktion 7,5 högskolepoäng

  Moment 4. Objektorienterad systemutveckling och systemintegration, 7,5 högskolepoäng

  Undervisningen bedrivs företrädesvis i form av föreläsningar samt handledning i samband med självstudier och genomförande av obligatoriska datorlaborationer eller andra inlämningsuppgifter. Vissa undervisningsmoment kan vara obligatoriska. Undervisningen kan ges på engelska. Under kursen introduceras och tillhandahålls nödvändiga datortillämpningar vilka studenterna ska använda på egen hand. Viss handledning ges i samband med användning av dessa tillämpningar. Goda kunskaper i skriftlig framställning och engelska är viktiga för att kunna tillgodogöra sig kursen. Under kursen har studenterna tillgång dygnet runt till ett antal av institutionens datorsalar, med undantag för förekommande bokningar för andra kurser.

  Fäll ihop
 • kontaktuppgifter

  Kursansvarig: Dan Johansson

  dan.johansson@umu.se

  Studentsupporten:

  studentsupport@informatik.umu.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 9-12 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Se datum och tid för varje föreläsning via länken

   

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)