"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Design av informationssystem

Du är antagen till kursen Design av informationssystem som ingår i SVP-programmet, termin 3.  Registrering på kursen sker via studentwebben den 24/8-6/9. Hittar du inte de svar du behöver här i brevet, eller på vår webb, så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi så fort vi kan. Välkommen!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Även fast du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. För den här kursen gör du det via studentwebben den 24/8-6/9.
  Studentwebben: https://www.umu.se/student/


  För denna kurs använer vi Canvas: https://www.canvas.umu.se/courses/922

  Du loggar in via ditt umu-id


  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan närvara vid kursstart måste du kontakta oss så fort som möjligt.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  31/8 2020

  Tid: se schema, studentwebben

  Plats: MIT huset, Canvas länk: https://www.canvas.umu.se/courses/922

  Oavsett om du är systemvetare som påbörjar ditt andra år, fristående student eller statistiker så är du varmt välkommen att läsa kursmomentet Objektorienterad programmering. Studierna blir lite speciella denna höst, då ni är 51 stycken anmälda och vi dessutom fått restriktioner rörande social distansering. Vi har därför redan tidigt valt att försöka genomföra denna kurs med hjälp av distansteknik så långt som möjligt. Det innebär att du som student kommer att få möjlighet att lyssna till föreläsningar online i din egen takt, kunna pausa och spela tillbaka alla moment i våra videobaserade workshops, och logga in i Zoom för handledning med någon av våra duktiga amanuenser. Gott om fördelar med andra ord, som kompensation för att vi inte får ses fysiskt ännu.

  Ett föreslaget schema kommer att publiceras. Förutom kursintroduktionen (som hålls live) är planen att publicera resten av materialet i den takt det blir färdigt, så schemat ska mest tas som en fingervisning och ett stöd i era studier. De enda tider som är fasta är kursintroduktionen och deadlines för uppgifterna.

  Campus håller öppet som vanligt. Det innebär att ni har full tillgång till våra splitternya datasalar, om ni vill sitta där och plugga. I annat fall går det bra att ladda hem IntelliJ Common Edition (som kommer att vara vårt IDE, d v s utvecklingsmiljö) https://www.jetbrains.com/idea/ (Länkar till en externa sida.) och följa kursen från en egen dator.

  Mer information kommer efter sommaren. Väl mött till hösten!

  Era lärare,
  Dan och Karin

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Kursen har 4 moment:

  Moment 1. Objektorienterad programmering, 7,5 högskolepoäng

  Moment 2. Databasdesign, 7,5 högskolepoäng

  Moment 3. Människa-datorinteraktion 7,5 högskolepoäng

  Moment 4. Objektorienterad systemutveckling och systemintegration, 7,5 högskolepoäng

  Undervisningen bedrivs företrädesvis i form av föreläsningar samt handledning i samband med självstudier och genomförande av obligatoriska datorlaborationer eller andra inlämningsuppgifter. Vissa undervisningsmoment kan vara obligatoriska. Undervisningen kan ges på engelska. Under kursen introduceras och tillhandahålls nödvändiga datortillämpningar vilka studenterna ska använda på egen hand. Viss handledning ges i samband med användning av dessa tillämpningar. Goda kunskaper i skriftlig framställning och engelska är viktiga för att kunna tillgodogöra sig kursen. Under kursen har studenterna tillgång dygnet runt till ett antal av institutionens datorsalar, med undantag för förekommande bokningar för andra kurser.

  Fäll ihop
 • kontaktuppgifter

  Kursansvarig: Dan Johansson

  dan.johansson@umu.se

  Studentsupporten:

  studentsupport@informatik.umu.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

  Ansök om Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Office 365 och hur jag installerar det.

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

  Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).

  Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)