Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Ekonomisk historia C

Till dig som är antagen till Ekonomisk historia C vid Enheten för ekonomisk historia. Här får du veta vad du måste göra innan kursstart. Du kan även läsa lite mer om universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via studentwebben. Det kan du göra från och med torsdag 25 augusti till och med onsdag 31 augusti. Om du inte har registrerat dig senast den 31 augusti förlorar du din plats på kursen.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.
  (Länka till: https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/umu-id/)

  Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.
  (Länka till: https://www.umu.se/student)

  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.
  (Länka till: https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/umu-id/glomt-losenord-eller-anvandarnamn/)

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 29 augusti 2022

  Tid: Kommer att uppdateras

  TBD

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Undervisningen sker i form av föreläsningar och seminarier. Med hjälp av exempel ur ekonomisk historisk forskning visas hur olika metoder använts i praktiken.

  Vi följer universitetets rekommendationer med fortsatt distansundervisning i början av höstterminen. Därför kommer föreläsningar och seminarier för moment 1 ges via Zoom för hela studentgruppen. Vi använder kursplattformen Canvas och kurssajten kommer öppnas senast en vecka innan kursstarten. Där kommer länk till Zoom och annan information finnas tillgängligt.

  Fäll ihop
 • Övrig information 1

  Kursansvarig: Magnus Lindmark magnus.lindmark@umu.se 090-786 7935
  Studieadministratör: Maria Lindström maria.lindstrom@umu.se 090-786 5385

  Fäll ihop
 • Övrig information 2

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)