"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Engelska A, Litteratur

Välkommen till kursen Engelska A, Litteratur!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  På den här kursen ska du själv registrera dig på studentwebben under tiden 10-17 januari 2022. Om du inte har registrerat dig på studentwebben senast den 17 januari förlorar du din plats på kursen. Anvisningar finns på

  https://www.umu.se/student/mina-studier/registrering-pa-kurs/

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt användarkonto, Umu-id, se nedan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  17 januari 2022

  Tid: kl. 09:00

  Plats: UB333

  To start the course you must be admitted and then registered to the course. Log-in to the learning platform Canvas as soon as possible after you have registered. 

  Vid kursintroduktionen berättar vi mer om hur kursen är upplagd.

  Kom ihåg! För att kunna börja kursen måste du först ha registrerat dig.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursinformation och lärplattform

  With this course we use the learning platform Canvas. Once you have registered you will get access to the course site. While we are planning on campus teaching in the spring (potentially with some exceptions), we recognize the continuing risks posed by COVID-19 and if those risks increase will act in accordance with any recommendations issued by the Swedish Government. 

  I den här kursen kommer vi att använda lärplattformen Canvas som komplement till undervisningen. När du registrerat dig får du tillgång till den och du loggar in med ditt användarkonto.

  Fäll ihop
 • Kontakt information

  Kursansvarig: Van Leavenworth, van.leavenworth@umu.se

  Studieadministratör: Katrin Pusch, katrin.pusch@umu.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)