"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Introduktionskurs i farmaci

Du läser kursen på Institutionen för integrativ medicinsk biologi (IMB) Kursansvarig är Sofia Svahn och studieadministratör är Nadia Ferry Yassin

Så här börjar du

  • 2. Registrera dig på kursen

    Du måste registrera dig på varje kurs som du läser på universitetet. Genom att registrera dig vid varje kursstart kommer du med på kurslistor, får tillgång till kurssajter, du är försäkrad under kursens gång, dina betyg kan registreras och CSN kan se att du studerar.

    För att registrera dig på programmet och första kursen (Introduktionskurs i farmaci 5 hp), skickar du så snart du tackat ja till din plats på antagning.se  in registreringsblanketten för kursen. Registreringsblanketten hittar du via  kemiska intuitionens hemsida https://www.umu.se/student/mina-studier/receptarieprogrammet-180-hp/ Fyll i blanketten och skriv under, skicka in den via post till studieadministratör för kursen Nadia Ferry Yassin (postadress står på blanketten) Har du inte möjlighet att närvara vid introduktionen måste du anmäla det i förväg till programansvarig eller studievägledare annars förlorar du din studieplats.

    Behålla din plats på programmet

    För att behålla din plats på programmet behöver du:

    1)      Delta vid obligatoriskt upprop via Zoom den 31/8

    2)     Ska registreringsblanketten vara tillhanda Nadia Ferry Yassin senast den 31/8

    3)     Logga in i lärplattformen Cambro senast under vecka 36.

    4)     Delta aktivt i obligatorisk introduktion till Zoom som hålls via internet under fredag vecka 36.

    Det är viktigt att du uppfyller ovanstående krav, annars kommer du att förlora din studieplats.

    Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet, måste du kontakta studievägledare Sanna Bränström på Kemiska institutionen senast måndag 31/8. klockan 10.00 för att behålla din plats på receptarieprogrammet. Efter denna tidpunkt börjar vi anta studenter som står på reservlistan. Om du av någon anledning har ångrat dig och inte vill gå programmet måste du meddela detta till Sanna omedelbart eller själv lägga ett återbud på antagning.se.

    Webbregistrering via Studentwebben

    På samtliga andra kurser inom programmet använder vi oss av webbregistrering vilket innebär att du själv med hjälp av ditt UmU-id kan logga in i studentwebben och registrera dig. Webbregistreringen är öppen en vecka före kursstart och stänger natten till kursstart kl. 24.00. Det är viktigt att du registrerar dig på kursen inom utsatt tid, annars kommer du att förlora din möjlighet att delta på kursen. Mer information om hur registreringen går till hittar du här: https://www.umu.se/student/mina-studier/registrering-pa-kurs/ Får du problem med registreringen ska du kontakta studieadministratör för den kurs du läser (kontaktuppgifter finnas i Cambro i sajten farmaciprogrammen). Ange alltid namn, personnummer och kurs i meddelandet om du skickar e-post.

    Fäll ihop
  • 3. Börja kursen

    Måndagen den 31 augusti via Zoom

    Tid: 10:00

    Plats: Länk till Zoom kommer läggas upp på programmets hemsida

    Fäll ihop

Om kursen

  • Programmets/kursens upplägg

    För dig som tackat JA till programmet

     

    Första kursen – Introduktionskurs i farmaci, 5 hp

    Kursen startar med upprop via Zoom

     

    Tid: kl. 10.00 måndag den 31 augusti 2020
    Plats: Länk till Zoom kommer läggas upp på programmets hemsida och i Cambro (informationen publiceras under vecka 35)

    Under vecka 36 ges i Zoom en introduktion till kursen och hela utbildningen. Dagarna innehåller föreläsningar om studieteknik samt olika perspektiv på den farmaceutiska yrkesrollen. Det finns även tid för att ställa frågor om lärplattformen Cambro och få hjälp med användningen av den. Under introduktionskursen ingår ett två dagar långt platsbesök (praktikmoment) på öppenvårdsapotek. Du ordnar din praktikplats på egen hand. Information om platsbesöket finns redan nu på programmets hemsida, se länk nedan. Klicka på ”Programinformation”. Någon vecka innan terminen börjar kommer ytterligare information som studiehandledning, schema för Zoom-introduktionen och schema för introduktionsdagarna läggas upp på https://www.umu.se/student/mina-studier/receptarieprogrammet-180-hp/

    Repetitionskurs i kemi

    För er som vill repetera kemikunskaperna från gymnasiet finns möjlighet att göra det i en repetitionskurs i kemi som ni har tillgång till under hela er utbildningstid i lärplattformen Cambro, program sajt farmaciprogrammen där ligger en undersajt som heter Repetitionskurs i kemi 1 och 2. Repetitions-kursen är tänkt som ett stöd för fortsatta universitetsstudier. På receptarieprogrammets hemsida kommer det att läggas ut en länk till Repetitionskursen under vecka 35 så att ni har möjlighet att gå igenom den även innan programstart. När ni klickat på länken uppmanas ni fylla i användaruppgifter. Som användarnamn skrivs ”student” och som lösenord skrivs ”farmaci”. 

    Fäll ihop
  • Övrig information 1

    System och IT-tjänster för studenter

    Som student vid Umeå universitet får du tillgång till ett antal system och IT-tjänster. Ett system är studentwebben där du bland annat hittar student-e-posten och får tillgång till registreringar och resultat för dina kurser. För att få tillgång till tjänsterna som ny student ska du aktivera ditt användarkonto (UmU-id). Från vecka 34 skickas uppgifter om tillfällig identitet från Umeå universitet, antingen i ett brev till din folkbokföringsadress eller på annat sätt. Den kan du använda för att aktivera ditt användarkonto. En annan möjlighet är att aktivera kontot genom ditt Antagning.se-konto. Det kan du göra från första veckan i augusti. Båda sätten att aktivera ditt användarkonto når du via länken www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/umu-id . När du aktiverat kontot https://administrationsverktyg.umu.se/KontoAktivering når du studentwebben via högerlänkarna på studentwebben, www.student.umu.se. OBS! Det är viktigt att du har aktiverat ditt konto innan du kommer introduktionskursen startar.

     

    Du som har läst vid Umeå universitet tidigare har redan ett användarkonto och behöver inte aktivera det igen (och får inte heller någon tillfällig identitet skickad till dig) utan kan nå våra system via länkarna till höger på www.student.umu.se. Har du glömt ditt lösenord eller vill byta hittar du information om hur du gör det, via länken ”Glömt lösenordet?” intill inloggningslänkarna. Om du får problem med att logga in i studentwebben eller stöter på tekniska fel, skicka ett meddelande (ärende) till www.servicedesk.its.umu.se.

    Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Umu-id kommer du behöva när du ska:
    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
    • kolla din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

    För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

    Jag vill aktivera mitt Umu-id.

    Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

    Fäll ihop
  • Beställ ditt Umu-kort

    När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

    Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

    Fäll ihop
  • Sök stöd vid funktionsnedsättning

    Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

    Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

    Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • Fråga Infocenter om det krånglar

    Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

    Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

    Hitta till Infocenter (Mazemap)

    Infocenter ger hjälp och stöd

    Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)