"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Introduktionskurs i farmaci

Du läser kursen på Institutionen för integrativ medicinsk biologi (IMB) Kursansvarig är Sofia Svahn och studieadministratör är Nadia Ferry Yassin

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Du måste registrera dig på varje kurs som du läser på universitetet. Genom att registrera dig vid varje kursstart kommer du med på kurslistor, får tillgång till kurssajter, du är försäkrad under kursens gång, dina betyg kan registreras och CSN kan se att du studerar.

  För att registrera dig på programmet och första kursen (Introduktionskurs i farmaci 5 hp), skickar du så snart du tackat ja till din plats på antagning.se  in registreringsblanketten för kursen. Registreringsblanketten hittar du via  kemiska intuitionens hemsida https://www.umu.se/student/mina-studier/receptarieprogrammet-180-hp/ Fyll i blanketten och skriv under, skicka in den via post till studieadministratör för kursen Nadia Ferry Yassin (postadress står på blanketten) Har du inte möjlighet att närvara vid introduktionen måste du anmäla det i förväg till programansvarig eller studievägledare annars förlorar du din studieplats.

  Behålla din plats på programmet

  För att behålla din plats på programmet behöver du:

  1)      Delta vid obligatoriskt upprop via Zoom den 31/8

  2)     Ska registreringsblanketten vara tillhanda Nadia Ferry Yassin senast den 31/8

  3)     Logga in i lärplattformen Cambro senast under vecka 36.

  4)     Delta aktivt i obligatorisk introduktion till Zoom som hålls via internet under fredag vecka 36.

  Det är viktigt att du uppfyller ovanstående krav, annars kommer du att förlora din studieplats.

  Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet, måste du kontakta studievägledare Sanna Bränström på Kemiska institutionen senast måndag 31/8. klockan 10.00 för att behålla din plats på receptarieprogrammet. Efter denna tidpunkt börjar vi anta studenter som står på reservlistan. Om du av någon anledning har ångrat dig och inte vill gå programmet måste du meddela detta till Sanna omedelbart eller själv lägga ett återbud på antagning.se.

  Webbregistrering via Studentwebben

  På samtliga andra kurser inom programmet använder vi oss av webbregistrering vilket innebär att du själv med hjälp av ditt UmU-id kan logga in i studentwebben och registrera dig. Webbregistreringen är öppen en vecka före kursstart och stänger natten till kursstart kl. 24.00. Det är viktigt att du registrerar dig på kursen inom utsatt tid, annars kommer du att förlora din möjlighet att delta på kursen. Mer information om hur registreringen går till hittar du här: https://www.umu.se/student/mina-studier/registrering-pa-kurs/ Får du problem med registreringen ska du kontakta studieadministratör för den kurs du läser (kontaktuppgifter finnas i Cambro i sajten farmaciprogrammen). Ange alltid namn, personnummer och kurs i meddelandet om du skickar e-post.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndagen den 31 augusti via Zoom

  Tid: 10:00

  Plats: Länk till Zoom kommer läggas upp på programmets hemsida

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  För dig som tackat JA till programmet

   

  Första kursen – Introduktionskurs i farmaci, 5 hp

  Kursen startar med upprop via Zoom

   

  Tid: kl. 10.00 måndag den 31 augusti 2020
  Plats: Länk till Zoom kommer läggas upp på programmets hemsida och i Cambro (informationen publiceras under vecka 35)

  Under vecka 36 ges i Zoom en introduktion till kursen och hela utbildningen. Dagarna innehåller föreläsningar om studieteknik samt olika perspektiv på den farmaceutiska yrkesrollen. Det finns även tid för att ställa frågor om lärplattformen Cambro och få hjälp med användningen av den. Under introduktionskursen ingår ett två dagar långt platsbesök (praktikmoment) på öppenvårdsapotek. Du ordnar din praktikplats på egen hand. Information om platsbesöket finns redan nu på programmets hemsida, se länk nedan. Klicka på ”Programinformation”. Någon vecka innan terminen börjar kommer ytterligare information som studiehandledning, schema för Zoom-introduktionen och schema för introduktionsdagarna läggas upp på https://www.umu.se/student/mina-studier/receptarieprogrammet-180-hp/

  Repetitionskurs i kemi

  För er som vill repetera kemikunskaperna från gymnasiet finns möjlighet att göra det i en repetitionskurs i kemi som ni har tillgång till under hela er utbildningstid i lärplattformen Cambro, program sajt farmaciprogrammen där ligger en undersajt som heter Repetitionskurs i kemi 1 och 2. Repetitions-kursen är tänkt som ett stöd för fortsatta universitetsstudier. På receptarieprogrammets hemsida kommer det att läggas ut en länk till Repetitionskursen under vecka 35 så att ni har möjlighet att gå igenom den även innan programstart. När ni klickat på länken uppmanas ni fylla i användaruppgifter. Som användarnamn skrivs ”student” och som lösenord skrivs ”farmaci”. 

  Fäll ihop
 • Övrig information 1

  System och IT-tjänster för studenter

  Som student vid Umeå universitet får du tillgång till ett antal system och IT-tjänster. Ett system är studentwebben där du bland annat hittar student-e-posten och får tillgång till registreringar och resultat för dina kurser. För att få tillgång till tjänsterna som ny student ska du aktivera ditt användarkonto (UmU-id). Från vecka 34 skickas uppgifter om tillfällig identitet från Umeå universitet, antingen i ett brev till din folkbokföringsadress eller på annat sätt. Den kan du använda för att aktivera ditt användarkonto. En annan möjlighet är att aktivera kontot genom ditt Antagning.se-konto. Det kan du göra från första veckan i augusti. Båda sätten att aktivera ditt användarkonto når du via länken www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/umu-id . När du aktiverat kontot https://administrationsverktyg.umu.se/KontoAktivering når du studentwebben via högerlänkarna på studentwebben, www.student.umu.se. OBS! Det är viktigt att du har aktiverat ditt konto innan du kommer introduktionskursen startar.

   

  Du som har läst vid Umeå universitet tidigare har redan ett användarkonto och behöver inte aktivera det igen (och får inte heller någon tillfällig identitet skickad till dig) utan kan nå våra system via länkarna till höger på www.student.umu.se. Har du glömt ditt lösenord eller vill byta hittar du information om hur du gör det, via länken ”Glömt lösenordet?” intill inloggningslänkarna. Om du får problem med att logga in i studentwebben eller stöter på tekniska fel, skicka ett meddelande (ärende) till www.servicedesk.its.umu.se.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

  Ansök om Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Office 365 och hur jag installerar det.

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

  Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).

  Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)