Juridik inom fastighetsbildning och markexploatering
Du är antagen till kursen Juridik inom fastighetsbildning och markexploatering men innan du kan börja måste du göra några saker. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss. Vi ses i januari!
När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv registrera dig på Studentwebben innan kursstart. Webbregistreringen öppnar 11 januari och funktionen kommer att vara öppen till och med 19 januari.
Observera att det inte går att markera förändringar i TimeEdit så ta för vana att inte förlita er på ett gammalt schema – kolla ofta. Dagsfärska ändringar syns genom en röd prick.
Med tanke på covid-19 är det, när detta skrivs, svårt att veta om undervisningen på kursen kommer att vara på plats på campus i Umeå eller digital. Eftersom riktlinjerna när kursen planerats varit att hålla campusundervisning när det är möjligt har också salar bokats på plats. Enligt gällande bokning startar vi kursen torsdag den 21 januari klockan 10.15 i hörsal UB.A 240. Blir undervisningen digital är det samma tid som gäller och zoomlänk kommer då senare. Om du inte kan närvara, meddela kursadministratör Linda Andersson, linda.k.andersson@umu.se Vid frågor som rör själva kursen går det bra att kontakta mig på mail: ulf.vanneback@umu.se eller på tel. 090 786 93 82.
Undervisningen
Undervisningen består av föreläsningar och seminarier. Vid all undervisning, även föreläsningarna, förväntas du ha med dig aktuell lagtext. Seminarierna är obligatoriska, förbereds i huvudsak i mindre grupper som ni kommer att bli indelade i. Redovisning av seminarierna sker i större seminariegrupper. Undervisningen kan komma att genomföras digitalt.
Litteratur och kursmaterial
Litteraturen framgår av kursplanen. Seminariematerial med mera kommer att läggas ut på undervisningsplattformen Canvas som man får tillgång till när man registrerats på kursen.
Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!
Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.
Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.
Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.
Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?
Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.
Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.