"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Läkemedelsutveckling och regulatoriska krav

Du läser kursen på Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi (IMB), kursansvarig är Pia Seidel pia.seidel@umu.se och studieadministratör Nadia Ferry Yassin nadia.ferry@umu.se

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Du måste registrera dig på varje kurs som du läser på universitetet. Genom att registrera dig vid varje kursstart kommer du med på kurslistor, får tillgång till kurssajter, du är försäkrad under kursens gång, dina betyg kan registreras och CSN kan se att du studerar.

  Vi använder oss av webbregistrering på kursen. Webbregistreringen är öppen en vecka före kursstart och stänger natten till kursstart kl. 24.00. Det är viktigt att du registrerar dig på kursen inom utsatt tid, annars kommer du att förlora din möjlighet att delta på kursen. Mer information om hur registreringen går till hittar du här: https://www.umu.se/student/mina-studier/sa-funkar-studentwebben/

  På antagningsbeskedet framgår det om du har blivit antagen med villkor. Du blir antagen med villkor till samtliga kurser som har behörighetskrav, uppfyller du kravet kommer studieadministratören för kursen att lyfta ditt villkor ca 1 vecka innan kursen startar, därefter kan du registrera dig via studentwebben.

  Får du problem med registreringen ska du kontakta studieadministratör för den kurs du läser (kontaktuppgifter finnas i Kursöversikt i Canvas programsajten Farmaciprogrammen). Ange alltid namn, personnummer och kursnamn i meddelandet om du skickar e-post.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2022-05-23

  Tid: Se schema

  Plats: https://umu.zoom.us/my/piaseidel

  Schemat blir tillgängligt fyra veckor före kursstart. För detaljschema besök programsajten i Canvas, se År4&1APO/MAF

  Fäll ihop

Om kursen

 • Information från kursansvarig

  Du är antagen till kursen Läkemedelsutveckling och regulatoriska krav vid Umeå universitet. Jag som skriver det här brevet heter Pia Seidel och är kursansvarig. Jag vill med detta brev hälsa dig varmt välkommen till kursen samt passa på att skicka med en del information.

  Kursstart
  Den här kursen ges, som hela programmet, på distans. Det innebär att du bedriver det mesta av studierna på egen hand och att du har stöd från lärare och hittar kursmaterial på lärplattformen (Canvas). Ni bör ha god vana med det vid det här laget. Kursen startar den 23 maj 2022. Kursen inleds med en träff i Zoom där jag bland annat går igenom det grupparbete ni ska genomföra under kursen.

  För att komma till mötesrummet används följande länk:
  https://umu.zoom.us/my/piaseidel. För att kunna delta i möten behöver du ladda ner programmet till din dator. Information om hur du gör det finns här: Zoom för Windows (för PC) och Zoom för Mac-OS (för Mac). Under den här kursen använder vi lärplattformen Canvas. Där hittar du information om kursen, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. Där finns också allt lektionsmaterial som t.ex. videoföreläsningar, övningsuppgifter, länkar och artiklar.
  Canvas används också för informationsutbyte under kursen, här finns t.ex. möjlighet att ställa frågor till kursansvarig. För att komma in på lärplattformen loggar du in med ditt UmU-id. Kurssidan i Canvas blir tillgänglig i samband med kursstart.

  Träffar under kursen
  Det här är en kort kurs som inte har några träffar i Umeå.

  Obligatoriska moment
  Obligatoriskt moment under kursen är grupparbetet och tentamen. Till grupparbetet kommer ni att delas in i grupper och ska tillsammans beskriva en formuleringsstrategi för att ta fram ett läkemedel av en befintlig aktiv substans i läkemedelsutvecklingsfas, alltså utifrån ett redan förbestämt case. Ni ska ge förslag på läkemedelsformuleringar som kan användas i fas II och III. Arbetet ska sedan redovisas i form av en poster. Arbetet kommer att redovisas skriftligt och/eller muntligt. Postern läggs upp i Canvas där ni även får tillgång till det arbete ni ska opponera på.


  Schemat blir tillgängligt fyra veckor före kursstart.

  Tentamen
  Tentamen på kursen kommer att vara 3 juni. Den sker i form av en hemtentamen. Anmälan till tentamen sker till studieadministratör Nadia Ferry Yassin senast tio dagar innan tentamen (kontaktuppgifter se nedan).


  Kurslitteratur
  Hill, R, Duncan, R. Drug discovery and development – technology in transition. 3rd edition, 2021, Churchill Livingstone, ISBN 9780702078040 (tillgänglig elektroniskt via Universitetsbiblioteket )

  Aulton, ME and Taylor, KMG. Aulton’s Pharmaceutics – the design and manufacture of medicines. Elsevier, 6th edition, 2021. ISBN 9780702081545 (tillgänglig elektroniskt via Universitetsbiblioteket)
  (även tidigare upplagor går bra att använda).


  Båda kursböckerna finns tillgängliga elektroniskt via Clinical Key. Aulton finns i den senaste upplagan, medan Hill och Rang i skrivande stund enbart finns i 2:a upplagan. Ni kommer till Clinical Key via följande länk: Clinical Key - student.

  Ni kommer även att använda er av Läkemedelverkets, EMA:s, FDA:s och ICH:s hemsidor.

  Kontakta oss
  Hör gärna av dig till oss om du har funderingar kring något som rör kursen.


  Kursansvarig
  Pia Seidel Tel. 090-786 73 80 E-post: pia.seidel@umu.se Integrativ medicinsk biologi, Umeå universitet 901 87 Umeå

  Studieadministratör
  Nadia Ferry Yassin Tel. 090-786 95 10 E-post: nadia.ferry@umu.se Integrativ medicinsk biologi, Umeå universitet 901 87 Umeå

  Fäll ihop
 • Canvas Programsajt och Kurssajt

  Vi använder oss av läroplattformen Canvas och e-mötesprogrammet Zoom på utbildningen.

   

  Canvas programsajt

  Vi har skapat en programsajt för samtliga farmacistudenter (Receptarieprogrammet, Apotekarprogrammet och Master i farmaci) som heter Farmaciprogrammen och finns i Canvas. I programsajten finns mer utförlig information om de tröskelkrav som finns under utbildningen, vanliga frågor och svar om dina studier och kursöversikt. I kursöversikt kan du se vilka tider som kurserna du ska läsa går och vem du ska kontakta vid frågor.

  Canvas kurssajt

  På kurssajten i Canvas kommer du att se en lista över kursdeltagare, hitta det självstudiematerial du behöver, som exempelvis inspelade föreläsningar, instuderingsfrågor och läsanvisningar. Där sker även vissa schemalagda examinationer och andra aktiviteter. Det mesta av kommunikationen med dina lärare och kursare har du i Canvas kurssajterna. Samtliga antagna studenter ser Canvassajterna för sina kurser senast samma dag som kursen startar, efter två dagar är kurssajten i Canvas endast tillgänglig för registrerade studenter.

   

  Övrig information hittar du i studentwebben i högermenyn.

  Fäll ihop
 • Anmälan till tentamen

  Vi använder oss inte av anmälan till tentamen via studentwebben för kurser inom farmaciutbildningarna.  Du kan anmäla dig till tentamen senast 10 dagar innan tentamensdatum. För anmälan till tentamen se anvisningar i Canvas programsajten farmaciprogrammen. 

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

  Ansök om Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Office 365 och hur jag installerar det.

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

  Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).

  Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)